VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Γάλα-ασπίδα στις αλλεργίες


Ασπίδα κατά των αλλεργιών αποδεικνύεται το γάλα όχι μόνον όσον αφορά αλλεργίες που σχετίζονται με το τρόφιμο αυτό, αλλά και άλλες. Οι ειδικοί λένε μάλιστα ότι ίσως έχει ανοίξει ο δρόμος για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους.

Τοποθετώντας λίγες σταγόνες πρωτεΐνης γάλακτος κάτω από τη γλώσσα μας είναι πιθανό σε λίγο καιρό να μπορέσουμε -όσοι έχουμε αλλεργία σε αυτό- να πιούμε γάλα χωρίς δυσάρεστες αλλεργικές αντιδράσεις. Μελέτη έδειξε ότι αν πάρουμε την πρωτεΐνη γάλακτος ως υπογλώσσιο, ο οργανισμός μας θα εξοικειωθεί με αυτήν και σιγά-σιγά θα αρχίσει να αποδέχεται
και το γάλα.
Ετσι, το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα ενισχυθεί και θα είναι ικανό όχι μόνο να αποδεχτεί το γάλα που προηγουμένως δεν άντεχε, αλλά και τρόφιμα στα οποία είχε αλλεργική αντίδραση.

Το γάλα εκτός από σημαντική ουσία για την ανάπτυξη ενός παιδιού, είναι γνωστό και για τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς βοηθά στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και γενικότερα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αλλη μελέτη που έγινε σε παιδιά με αλλεργίες σε διάφορα τρόφιμα έδειξε ότι η μικρή ποσότητα φαγητού μπορεί να κάνει τον οργανισμό μας να συνηθίσει σε αυτό, ακόμα και αν πριν δεν το άντεχε.
Οι ερευνητές έδωσαν σε κάποιους νεαρούς εθελοντές πολύ μικρές ποσότητες των επικίνδυνων τροφών και διαπίστωσαν ότι σταδιακά η ανοχή τους σε αυτά βελτιωνόταν.
Φυσικά, η περίπτωση να αντιδράσει άσχημα ο οργανισμός στην ουσία που προκαλούσε την αλλεργία υπήρχε πάντα, οπότε τα παιδιά ακολουθούσαν παράλληλα και φαρμακευτική αγωγή.

Και στις δύο περιπτώσεις οι εθελοντές που έλαβαν μέρος (εκ των οποίων πολλοί ήταν παιδιά ηλικίας έξι με δεκαεφτά ετών) έδειξαν σημαντική βελτίωση όσον αφορά τις αλλεργίες τους και ειδικότερα προς το γάλα. Αν και ουσιαστικά πρόκειται ακόμα για μελέτες, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα βρουν κι άλλες λύσεις ενάντια στις αλλεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου