VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο πονοκέφαλος σκοτώνει το σεξ


Η γνωστή δικαιολογία των γυναικών...«δεν μπορώ απόψε, έχω πονοκέφαλο», όταν καλούνται να πάρουν μέρος στο ερωτικό παιχνίδι, έχει, τελικά, και επιστημονική βάση: Ο πονοκέφαλος αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη σεξουαλική δραστηριότητα, λένε τώρα οι ειδικοί.

*Μελέτη που πραγματοποίησαν τούρκοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Μπάσκεντ της Αγκυρας αποδεικνύει, πρώτη φορά και ερευνητικά, ότι οι ημικρανίες προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία στο «ωραίο φύλο». Οι επιστήμονες εξέτασαν γυναίκες από 19 έως 38 ετών, αποκλείοντας όσες εμφάνιζαν συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους αλλά και όσες είχαν ορμονικές διαταραχές. Διαπίστωσαν ότι οι μισές απ' όσες συμμετείχαν στην έρευνα παρουσίασαν διαγνωσμένη σεξουαλική δυσλειτουργία.

*Ο καθηγητής ουρολογίας-ανδρολογίας του ΑΠΘ Δημ. Χατζηχρήστου επιβεβαιώνει: «Ο πόνος επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες και ιδιαίτερα οι ημικρανίες». Πάντως, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ελάχιστα έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Πεδίο ερευνών αποτελούν κυρίως οι άνδρες, με συνέπεια τα προβλήματα του γυναικείου φύλου να διαιωνίζονται, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία ουσιαστική θεραπεία.

*Ωστόσο, το ερευνητικό «έδαφος» μοιάζει εύφορο και στον γυναικείο πληθυσμό, αν σκεφτεί κανείς ότι 4 στις 10 γυναίκες παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή, ενώ υπολογίζεται ότι το 12% των γυναικών δεν μπορούν καν να επιτύχουν τη σεξουαλική κορύφωση.

*Ένας από τους πιο συνηθισμένους σεξουαλικούς μύθους είναι πως οι γυναίκες επιτυγχάνουν την ερωτική τους ολοκλήρωση μόνο με τη σεξουαλική πράξη. Στην πραγματικότητα όμως η έρευνα έχει δείξει ότι μόνο το 25% των γυναικών την επιτυγχάνουν με αυτόν τον τρόπο. Το 75% των γυναικών χρειάζεται πρόσθετη προσπάθεια από τον ερωτικό σύντροφο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου