VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τροφές ιδανικές για το κάψιμο των λιπών!

Ας το παραδεχτούμε!
Τι έμεινε;
Δύο μήνες το πολύ μέχρι να μοστράρεις την κορμάρα σου στην πλαζ!
Και σε ρωτάω: αυτά τα πιασίματα της αγάπης (love handles όπως συνηθίζουν να τα λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι) που θα τα εμφανίσεις;
Άσε για εκείνα τα ψωμάκια στα μπουτάκια που ξεκίνησαν από μίνι μπριός και κατέληξαν χωριάτικα καρβέλια!
Μην σκας!
Λίγους μήνες πριν το... καλοκαίρι βάλε στη διατροφή σου τις παρακάτω σούπερ τροφές και "να σου λείπουν" τα λίπη।

1. Φύκια για (να φοράς) μεταξωτές κορδέλες:

Για κάποιο λόγο που μόνο αυτοί γνώριζαν στην αρχή, οι φίλοι μας οι Βρετανοί έβαλαν από τους πρώτους τα φύκια στη διατροφή τους। Τα φύκια, εφόσον υποστούν την επεξεργασία που χρειάζεται και φυσικά μιλάμε για συγκεκριμένες ποικιλίες, μπορούν να μειώσουν την απορρόφηση του λίπους στα φαγητά που μπαίνουν, μέχρι και 75%. Ερευνητές του Νιούκαστλ (Newcastle) αποδίδουν την ιδιότητα αυτή των φυκιών σε ένα χημικό στοιχείο που περιέχεται σε αυτά, ενώ εκτός από το λίπος, τα φύκια φαίνεται να λειτουργούν και σαν ασπίδα του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο.

2. Τσίλι τσίλι κι άσε το κορμί να καίει:
Η καυτή σάλτσα του τσίλι μπορεί να κάψει πολλές θερμίδες. Οι έρευνες μάλιστα υποστηρίζουν, πως όσο πιο καυτό το τσίλι, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ένα κουταλάκι τσίλι σος στο φαγητό σου και θα κάψεις 15% περισσότερες θερμίδες, δύο ώρες μετά την κατανάλωση του τσίλι। Φυσικά, και οι ίδιες οι πιπεριές από τις οποίες προέρχεται και το τσίλι, είναι καλές για την υγεία σου. Έρευνα του 2006 έδειξε πως οι φρέσκες πιπεριές τσίλι περιέχουν τόσα αντιοξειδωτικά στοιχεία που μπορούν
να προφυλάξουν επαρκώς την καρδιά από κάθε νόσημα!

3. Μουστάρδα η Καυτερή:
Η καυτερή μουστάρδα δεν φημίζεται μόνο για το αίσθημα θερμότητα που προκαλεί στον ουρανίσκο σου αλλά αποτελεί ένα από τα θαύματα του αδυνατίσματος। Έρευνες έδειξαν πως η καυτερή μουστάρδα μπορεί σταδιακά ν' αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο το κορμί σου καίει θερμίδες και λίπος.

4. Το τσαγάκι σου και σ' άλλη παραλία:
Σε πρόσφατη έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Όξφορντ Μπρουκς (Oxford Brookes University) οι μελετητές παρατήρησαν πως μετά την κατανάλωση πράσινου ή μαύρου τσαγιού, οι δείκτες του μεταβολισμού αυξήθηκαν κατά 15%। Σε κάποιες έρευνες μάλιστα, η κατανάλωση 5 με 6 φλυτζανιών τσαγιού καθημερινά, έτρεξε το μεταβολισμό περισσότερο και οι συμμετέχοντες στις έρευνες έφτασαν να καίνε 80 με 100 θερμίδες παραπάνω καθημερινά. Το πράσινο τσάι συγκεκριμένα, περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που θωρακίζουν τον οργανισμό σου απέναντι στον καρκίνο.

5. Καφεδάκι κανείς:
Υπάρχει λόγος που οι αδύνατες Γαλλιδούλες απολαμβάνουν κι ένα καφεδάκι μετά από κάθε γεύμα। Έρευνες έδειξαν πως η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να κάψεις περισσότερες θερμίδες άμεσα. Ταυτόχρονα, ερευνητές στην Αυστραλία ανακάλυψαν ουσίες στην καφεΐνη που παγιδεύουν τους μυς και τους κάνουν να καίνε λίπος ως καύσιμο κάθε φορά που ασκείσαι. Η λιποδιαλυτική δράση της καφεΐνης δεν αμφισβητείται, αλλά για να μην τσακίσει τα νεύρα σου, πες ναι σε ένα με δύο φλιτζάνια καφέ καθημερινά.

6. Τζίντζερ αγάπη μου:
Αγαπημένη τροφή των Κινέζων, που σε προκαλώ, βρες μου έναν παχουλό Κινέζο, γιατί αλλιώς πρέπει να το ρίξουμε στο τζίντζερ. Μάλιστα, ερευνητές από την Ολλανδία πιστεύουν πως το τζίντζερ ενεργοποιεί τον μηχανισμό της θερμογένεσης, της διαδικασίας κατά τη οποία το σώμα καίει λίπος για να παράγει θερμότητα। Φυσικό και καλοδεχούμενο επακόλουθο της κατανάλωσης τζίντζερ, είναι τα ζεστά άκρα, αφού βελτιώνεται και η κυκλοφορία του αίματος από την κορυφή ως τα νύχια.

7. Θα το κανελώσουμε... το φαγητό;
Βάλε από ¼ μέχρι 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλας στα φαγητά ή τα γλυκά και θα βοηθήσεις το σάκχαρο στο αίμα να απορροφηθεί καλύτερα από τα κύτταρα για να παραχθεί ενέργεια και όχι ν' αποθηκευτεί ως λίπος στο κορμάκι σου।

8. Σπινιάρει το λίπος στο γιαούρτι; Ναι, ναι!
Ναι, το γαλακτοκομικό αυτό προϊόν με την όχι και τόσο καλή φήμη, είναι πλούσιο σε προβιοτικά। Αυτά με τη σειρά τους, τα φιλικά βακτήρια φαίνεται πως βοηθούν στην μείωση του λίπους που απορροφά το κορμί μας συνολικά. Προτίμησε το γιαούρτι με 0% ή 25 λιπαρά που περιέχει την ίδια ποσότητα προβιοτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου