VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ερευνητικό μόριο ενδέχεται να μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης του HIV του AIDS



Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα μόριο που φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης του HIV κατά τη σεξουαλική επαφή.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες στην online έκδοση του περιοδικού Journal of Biological Chemistry, το ερευνητικό αυτό μόριο, που ονομάζεται surfen, θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα τοπικής χρήσης μικροβιοκτόνα που στοχεύουν στη μείωση των πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού μέσω του σπέρματος.

Το surfen είναι ένα μικρό μόριο που...

αναστέλλει τη δράση ενός παράγοντα που περιέχεται στο σπέρμα και ονομάζεται SEVI, ο οποίος ενισχύει τη λοιμογονικότητα του ιού.

«Αν και ο HIV πολλαπλασιάζεται γρήγορα μόλις βρεθεί μέσα σε έναν οργανισμό, δεν του είναι τόσο εύκολο να εγκατασταθεί σε έναν νέο οργανισμό μεταδιδόμενος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής», εξηγεί ο Dr. Warner Greene, κύριος συγγραφέας της μελέτης.

Ωστόσο, ο παράγοντας SEVI, που περιέχεται μέσα στο σπέρμα, θεωρείται ότι.....

μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μετάδοσης του HIV έως και κατά 100.000 φορές σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς φαίνεται ότι βοηθάει τον ιό να «προσκολληθεί» στα κύτταρα.

«Καθώς ο SEVI μπορεί να αυξήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τη λοιμογονικότητα του HIV, η προσθήκη αναστολέων του SEVI, όπως το surfen, στα τοπικής χρήσης μικροβιοκτόνα που αποσκοπούν στη μείωση των πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού ενδέχεται να αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους», αναφέρει ο Dr. Greene

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου