VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η Αμερικάνα!


 Κάθεται απέναντί μου ακίνητη , με το βλέμμα καρφωμένο πάνω μου. Είμαστε στο γραφείο μου. Της έδωσα θέση στην καρέκλα  με το κεφάλι ενός κοριτσιού σκαλισμένο στην πλάτη της. Την κοιτάζω προσεχτικά αυτή την Αμερικάνα με τα καστανοκόκκινα μαλλιά και τα μάτια που έχουν το χρώμα που παίρνει η θάλασσα όταν δεν αποφασίζει αν θέλει να είναι γαλάζια ή πράσινη. Η μύτη της μικρή και φινετσάτη, γαλλική, όπως θα έλεγε η μητέρα μου. Το στόμα της μικρό κι αυτό αλλά μιλιά δε βγάζει λες και με προκαλεί να της φωνάξω : "πες μου, όλα αυτά που διαβάζω στα μάτια σου" αλλά τα σουφρωμένα κατακόκκινα χείλη της λένε :"όλα όσα θες να πω τα ξέρεις". Το δέρμα της πορσελάνινο χωρίς ψεγάδι, λευκό, καθαρό, χωρίς να έχει καμία ανάγκη να επισκεφτεί το Νοσοκομείο Συγγρού στη γειτονιά μου. Οι αισθητικοί και πλαστικοί δε θα βγάλουν δεκάρα από αυτή την κυρία. Την ξανακοιτάζω προσεχτικά...ούτε μία ρυτίδα η άτιμη!!!
Πόσω χρονών να είναι; Παρατηρώ τα ρούχα της. Τα ρούχα δείχνουν πάντα την ιστορία ενός ανθρώπου.Φτωχός, πλούσιος, νέος, γέρος, κοινωνικός, ατημέλητος...Φοράει μία φούστα καρό, φαρδιά με λίγες ζάρες -πλισέ τις λένε θαρρώ-. Όπως κάθεται φαίνεται λίγο το εσώρουχό της, ένα λευκό κομπινεζόν. Φορούν κομπινεζόν τώρα οι γυναίκες; Ίσως το φορούν σα νυχτικό, αν είναι μαύρο και με ντεκολτέ παραπέμπει σε νύχτα σεξ. Μπα, το δικό της είναι λευκό και το βλέμμα της αθώο και συγχρόνως γεμάτο σοφία. Δε σας είπα για την μπλούζα της γιατί......μην ξαφνιαστείτε, δε φοράει. ¨ενα μαντήλι στο λαιμό έχει μόνο κι αυτό λίγο αταίριαστο με τα υπόλοιπα ρούχα της. Α, είναι και ξυπόλητη.Ίσως ανήκει στα παιδιά των λουλουδιών.
Απότομα σηκώνομαι και την αγκαλιάζω. Το χέρι μου πιάνει ένα μικρό εξόγκωμα στην πλάτη της. Σαν τατουάζ μου φαίνεται. IDEAL DOLL P-93
 Το όνομά της είναι Χρύσα. Είναι γλυκιά και υπέροχη, ακριβώς σαν τη θεία μου τη Χρύσα. Μου την έφερε γυρίζοντας από τη Βοστώνη όπου σπούδαζε. Είναι η πρώτη και μοναδική μου κούκλα. Μοναδική και πανάκριβη σαν την αγάπη που μοιράστηκε μαζί μου η θεία μου΄, η οποία έφυγε, από αυτή τη διάσταση όπου ζούμε εμείς όλοι, πριν από λίγες μέρες.
Σ΄'αγαπώ, Χρυσάκι!
Μάγδα Ρηγα  

1 σχόλιο: