VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στη μαύρη αγορά οι διευθύνσεις ΙP!

Ακούγεται ότι στερεύουν οι διευθύνσεις IP, καθώς αυξάνει ο αριθμός...


των χρηστών του διαδικτύου. Μία διεύθυνση IP αποτελεί ουσιαστικά την ταυτότητα για κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε ένα δίκτυο (εκτυπωτής, υπολογιστής, τηλέφωνο κ.α.) και βασίζεται στο πρωτόκολλο IPv4, που παρέχει 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP. Χωρίς αυτήν καμία συσκευή δεν μπορεί να συνδεθεί σε κανένα δίκτυο.


Φαίνεται όμως ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών και υπάρχει κίνδυνος να «φρακάρει» ο παγκόσμιος ιστός.

Οι πάροχοι διαδικτυακών συνδέσεων θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε ενέργειες για την εύρεση λύσεων καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων διευθύνσεων μειώνεται και ερευνητές υποστηρίζουν ότι με τα σημερινά δεδομένα, οι διευθύνσεις θα εξαντληθούν μέχρι τον επόμενο Ιούλιο. Αυτό βέβαια συνεπάγεται τη δημιουργία «μαύρης αγοράς» για τις διευθύνσεις, όπου θα «μαλλιοτραβιούνται» μεταξύ τους οι χρήστες για το ποιος θα πρωτοαγοράσει τη διεύθυνση IP και φυσικά το κόστος θα είναι αρκετά υψηλό.
Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη του Τζον Λίντσεϊ, διευθυντικού στελέχους της Internode, ο οποίος αναφέρει ότι δεν είχαν φανταστεί ποτέ, τότε που δημιουργούσαν το πρωτόκολλο ότι δεν θα επαρκούσαν οι διευθύνσεις, καθώς δεν υπήρχαν προσωπικοί υπολογιστές ούτε καν κινητά τηλέφωνα.


Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά! Το πλέον λογικό σενάριο θα είναι απλά από IPv4 το πρωτόκολλο να μετατραπεί σε IPv6, παρέχοντας τρισεκατομμύρια διευθύνσεις. Δεν ιδρώνει όμως το αυτί των περισσότερων εταιρειών ISP, καθώς δεν φαίνονται πρόθυμες να προχωρήσουν (τουλάχιστον άμεσα) σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Θα έλεγε κανείς ότι τους συμφέρει κιόλας, αφού θα μοσχοπουλούν τις εναπομείνασες διευθύνσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου