VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Εάν έχετε Thomson/Speedtouch ADSL router... αγχωθείτε!



Αρκετό καιρό τώρα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο οι αλγόριθμοι, σύμφωνα με τους οποίους η κατασκευάστρια εταιρεία των WiFi ADSL Router δημιουργεί το μοναδικό κλειδί κρυπτογράφησης ασύρματου δικτύου (WPA2 key) συναρτήσει του ονόματος δικτύου-SSID (πχ. Thomson A1B2C4). Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που...

απλά γνωρίζει το όνομα του ασύρματου δικτύου σας (SSID) μπορεί να ανακαλύψει μέσα σε λίγα λεπτά το προεπιλεγμένο κλειδί WPA2 που χρησιμοποιείται για ασύρματη πρόσβαση. Οπότε σε περίπτωση που δεν το έχετε αλλάξει μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυό σας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...


Για όσους ενδιαφέρονται για στατιστικά στοιχεία, να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που εμπιστεύονται με κλειστά μάτια την κατασκευάστρια εταιρία και δεν αλλάζουν το προεπιλεγμένο κλειδί ασύρματης πρόσβασης!!!

Όσον αφορά αυτούς που χρησιμοποιούν ακόμη τον αλγόριθμο WEP , τα σχόλια περιττεύουν , καθώς είναι από τους λίγους υπέρμαχους της... κοινοκτημοσύνης!


Μείνετε συντονισμένοι με το Blog μας και σύντομα θα σας προτείνουμε λύσεις ασφάλειας των οικιακών σας ασύρματων δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου