VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τα προϊόντα καθαριότητας ίσως σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού
Για πρώτη φορά μία έρευνα έρχεται να συνδέσει τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ευρέως για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των σπιτιών με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Οι γυναίκες που κάνουν μεγαλύτερη χρήση αποσμητικών χώρου και ...
προϊόντων για την καταπολέμηση της μούχλας και τωνεντόμων, έχουν ίσως μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε σχέση με όσες χρησιμοποιούν σπάνια τέτοια καθαριστικά.


Η έρευνα, υπό την Τζούλια Μπρόντι του Ινστιτούτου Silent Spring των ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Environmental Health» (Περιβαλλοντική Υγεία), αφορούσε δύο ομάδες 787 και 721 γυναικών, με και χωρίς καρκίνο αντίστοιχα.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάνουν την συχνότερη χρήση καθαριστικών χώρου, έχουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε σχέση με όσες κάνουν την μικρότερη χρήση.
Οι ερευνητές δεν αποκλείουν πάντως ότι οι καρκινοπαθείς εκ των υστέρων διογκώνουν λανθασμένα τη συχνότητα χρήσης των καθαριστικών, σε μια προσπάθεια να αποδώσουν την πάθησή τους σε μια εξωτερική αιτία, γεγονός που αποτελεί παράγοντα υποκειμενικής διαστρέβλωσης των ευρημάτων της μελέτης.
Για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της έρευνας, οι ερευνητές συστήνουν περαιτέρω έρευνες σχετικά με τη σχέση προϊόντων καθαρισμού και καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου