VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

                                        Η πρόληψη της αναιμίας

Η αναιμία εκδηλώνεται όταν ένας άνθρωπος διαθέτει πολύ λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα του ή ανεπαρκείς ποσότητες μιας ζωτικής σημασίας πρωτεΐνης του αίματος η οποία λέγεται αιμοσφαιρίνη. Το επακόλουθο είναι να μη μεταφέρει το αίμα επαρκείς ποσότητες οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα τμήματα του σώματος.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για την Υγεία των Γυναικών (ΝWΗΙC), μια υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, μερικοί τύποι αναιμίας, όπως η σιδηροπενική, μπορεί να αποφευχθούν.
Για να γίνει αυτό, φροντίστε να τρώτε άφθονα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο (όπως σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, άπαχο κόκκινο κρέας, φακές, φασόλια και εμπλουτισμένα δημητριακά), να πίνετε και να τρώτε ροφήματα και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C (όπως πορτοκάλια, μάνγκο, ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ), να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ ή τσαγιού με το φαγητό (εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα) και να τρώτε τρία φρούτα και δύο σαλάτες την ημέρα (για να τροφοδοτείται ο οργανισμός σας με αρκετό φολικό οξύ και βιταμίνη Β12).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου