VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΝΑΓΕΝΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ


Μία πολλά υποσχόμενη τεχνική, που μπορεί να επιτρέψει στους γιατρούς να αναγεννούν τις κατεστραμμένες αρθρώσεις χάρη στη χρήση βλαστικών κυττάρων, ανέπτυξαν Αμερικανοί ερευνητές.
Η μέθοδος προς το παρόν δοκιμάστηκε και είχε επιτυχία σε κουνέλια, ωστόσο, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι μελλοντικά θα μπορεί να δοκιμαστεί και σε...

ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές μορφές αρθρίτιδας ή άλλες παθήσεις των αρθρώσεων, ισχίων, ώμων, γονάτων, δαχτύλων κ.α.
Είναι η πρώτη φορά που αναγεννήθηκε μια ολόκληρη άρθρωση, με πλήρως αποκαταστημένες λειτουργίες.
Οι ερευνητές αφαίρεσαν τα άκρα δέκα κουνελιών και τα αντικατέστησαν με ένα τεχνητό σκελετό παρόμοιου σχήματος από βιο-υλικό, τον οποίο εμπότισαν με χημικές ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια προσέλκυσαν βλαστικά κύτταρα οστών και χόνδρων.
Μετά από τέσσερις εβδομάδες, οι αρθρώσεις των κουνελιών είχαν αναγεννηθεί πλήρως και τα ζώα μπορούσαν να κινηθούν κανονικά.
Σε επόμενο στάδιο, αναμένεται να αρχίσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, αλλά προηγουμένως πρέπει να διευθετηθούν ηθικής φύσης ζητήματα, λόγω του ρίσκου που θα αναλάβουν οι εθελοντές, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν εξίσου καλά όπως με τα κουνέλια.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό τον καθηγητή Τζέρεμι Μάο του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου