VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Γκορ Βιντάλ: Έρχεται Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.



«.Η δημοκρατία δοκιμάστηκε μόνο μία φορά στην ανθρώπινη ιστορία: σε εσάς στην Ελλάδα, από το 510 έως το 336π.Χ. Κανένα κράτος έκτοτε δεν ριψοκινδύνευσε να τη δοκιμάσει».

Συνέντευξη προ ετών είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο γνωστός αμερικανός συγγραφεύς Γκορ Βιντάλ και οι απόψεις του δείχνουν ότι .....
στην αντίπερα του Ατλαντικού όχθη υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σκέπτονται. Από την συνέντευξη αυτή και τα παρακάτω, από τα οποία κάποια μας αφορούν άμεσα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν καταστεί «επίκαιρα»:


-Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Μπους γνώριζε εκ των προτέρων τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου; Και αν ναι, γιατί δεν έκανε τίποτε για να τις αποτρέψει;

«Έχει αποδειχθεί ότι οι πάντες, από τον Πούτιν ως τον Μουμπάρακ και τη Μοσάντ, προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν ότι κάτι πολύ δυσάρεστο θα μας συνέβαινε. Η κυβέρνησή μας όμως ούτε μας πληροφόρησε ούτε μας προστάτευσε. Οι «New York Times» στις 19 Σεπτεμβρίου 2001 αναφέρουν ότι από το 1996 ο πακιστανός τρομοκράτης Αμπντούλ Χακίμ Μουράν είχε ομολογήσει στις ομοσπονδιακές αρχές ότι μάθαινε να πιλοτάρει αεροπλάνο για να το ρίξει στο αρχηγείο της CIA. Στο βιβλίο μου «Διαρκής πόλεμος» αναφέρομαι εκτενώς στο γιατί δεν μας προστάτευσε η κυβέρνησή μας».

(Σ.σ.: Στο βιβλίο του ο Γκορ Βιντάλ αναφέρει ότι η βιασύνη του προέδρου Τζορτζ Μπους να δηλώσει «είμαστε σε πόλεμο με τον Μπιν Λάντεν» οφείλεται στο γεγονός ότι «οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μία ρήτρα που προβλέπει πως δεν είναι υποχρεωμένες να αποζημιώνουν για βλάβες οι οποίες έχουν προκληθεί από «πολεμική ενέργεια». Αυτό τώρα σημαίνει ότι εμείς, ο αμερικανικός λαός, με τα χρήματα που πληρώνουμε για φόρους θα έχουμε την τιμή να ξελασπώσουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες». Αναφέρει επίσης ότι το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν η τέλεια δικαιολογία για την κυβέρνηση Μπους να ξεκινήσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και κατόπιν στο Ιράκ με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει τον έλεγχο των αποθεμάτων πετρελαίου της Κασπίας και του Ιράκ.)
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην συνέχεια της συνεντεύξεώς του ο Αμερικανός συγγραφεύς και διανοούμενος επισημαίνει σχετικώς με την κρίση στην Μέση Ανατολή ότι ο φανατισμός των σιωνιστών μπορεί να φέρει ακόμη και έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι τα περί δημοκρατίας αποτελούν μία μεγάλη απάτη της εποχής μας. Το εν λόγω απόσπασμα της συνεντεύξεως έχει ως εξής:


-Πως βλέπετε την κρίση στη Μέση Ανατολή;

«Υποθέτω ότι οι οπαδοί του Κόμματος Λικούντ είναι αποφασισμένοι να εξοντώσουν ολοκληρωτικά τους Παλαιστινίους. Αυτή η προσπάθεια θα πυροδοτήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως ο Μοριάς παραμείνει ασφαλές μέρος για σας τους Έλληνες.».
-Γιατί οι Αμερικανοί αδιαφορούν για την πολιτική σε τόσο μεγάλο ποσοστό;

«Δεν έχουμε καλά δημόσια σχολεία, τα ΜΜΕ προβάλλουν ψευδή εικόνα του τι συμβαίνει. Οι Αμερικανοί που μας έδωσαν το πολίτευμά μας ήταν ιδιαιτέρως ευφυείς. Μας έδωσαν, π.χ., τη Χάρτα των Πολιτικών Δικαιωμάτων. Αλλά το 1950 η προεδρευομένη δημοκρατία αντικαταστάθηκε από την αυτοκρατορία. Αυτή τη στιγμή μας κυβερνούν ολιγαρχικοί, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών. Η λέξη «δημοκρατία» δεν υπάρχει στο Σύνταγμα μας. Είμαστε μία προεδρευομένη δημοκρατία. Η δημοκρατία δοκιμάστηκε μόνο μία φορά στην ανθρώπινη ιστορία: σε εσάς στην Ελλάδα, από το 510 έως το 336π.Χ. Κανένα κράτος έκτοτε δεν ριψοκινδύνευσε να τη δοκιμάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου