VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Παγίδες του καλοκαιριού..


Τα ρούχα, το είδος του μαγιό, ακόμη και τα τατουάζ είναι μερικά από όσα θα πρέπει να προσέξουμε το καλοκαίρι στην παραλία, αν θέλουμε να διατηρήσουμε καλή υγεία, χωρίς προβλήματα. Τι συστήνουν οι ειδικοί..
Πολλά είναι τα στυλιστικά διλήμματα του καλοκαιριού που οδηγούν γυναίκες και άντρες σε αδιέξοδα, όπως τι τελικά θα επιλέξουμε μεταξύ σαγιονάρας ή ψηλοτάκουνου στην παραλία, ολόσωμου μαγιό ή μπικίνι, αλλά ακόμα και επιλογές που έχουν να κάνουν με το αντηλιακό μας, την τσάντα θαλάσσης και άλλα. Και να πιστεύετε ότι η επιλογή είναι μόνο θέμα αισθητικής, είστε γελασμένοι..


Το μαγιό
Όπως εξηγούν οι δερματολόγοι, η επιλογή του μαγιό θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. "Και αυτό γιατί ένα συνθετικό μαγιό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, καθώς τα συνθετικά υλικά αυξάνουν τον αριθμό των βακτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κολπίτιδες και..Αυτά περιέχουν νικέλιο και πολλοί είναι αλλεργικοί σε αυτό χωρίς να το γνωρίζουν. Μάλιστα ο ιδρώτας και η υψηλή θερμοκρασία του σώματος αυξάνουν την πιθανότητα να εκδηλωθεί δερματίτιδα", σημειώνουν πολλοί δερματολόγοι.
Όσο για το μέγεθος του μαγιό, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα μικροσκοπικά μαγιό μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν τα μικροσκοπικά μαγιό, προκειμένου να μαυρίσουν καλύτερα. "Αυτή η πρακτική όμως, ενέχει τον κίνδυνο εγκαυμάτων στα σημεία που άλλοτε ήταν καλυμμένα και τώρα αποκαλύπτονται στον ήλιο- κυρίως η περιοχή του στήθους", τονίζουν οι ειδικοί.


Τα ρούχα
Επίσης, η συνήθεια του να φοράμε μικροσκοπικά καφτάνια στην παραλία, ενέχει πολλούς κινδύνους. Τις περισσότερες ώρες αρκετοί από εμάς βρισκόμαστε σε χώρους με δυνατό κλιματισμό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτούμε νευραλγίες, πόνους στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα.


Προσοχή στα πόδιαΑπό την άλλη, τα παπούτσια δεν αρκεί να ικανοποιούν την αισθητική, θα πρέπει να πληρούν και ορισμένες προδιαγραφές. "Τα πέδιλα και τα σανδάλια είναι ευκολοφόρετα, όχι όμως πάντα ασφαλή. Επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και είναι ασταθή εάν δεν έχουν δεσίματα στον αστράγαλο. Πάντοτε δε θα πρέπει να είναι ανατομικά", λέει ο ποδολόγος Εμμανουήλ Αρβανιτάκης.
Παράλληλα, όπως προσθέτει ο Εμμανουήλ Αρβανιτάκης, ακόμη και η συχνή εναλλαγή ψηλοτάκουνων- φλατ παπουτσιών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. "Το βράδυ φορούν τα ψηλοτάκουνα για αρκετές ώρες και την υπόλοιπη μέρα εκείνα με την ίσια σόλα. Αυτές οι απότομες αλλαγές επιβαρύνουν τους μυς του ποδιού. Μέτρο ανακούφισης θα μπορούσε να είναι οι διατατικές ασκήσεις στον αχίλλειο τένοντα πριν να αλλάξουν ύψος στο παπούτσι".
Προσοχή χρειάζεται ακόμα και στο πετικιούρ και μανικιούρ, καθώς η μόδα θέλει τα νύχια στα πόδια στρογγυλεμένα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται όλη η περιοχή του νυχιού και έτσι, τα μικρόβια εισχωρούν από τα σημεία που είναι ελεύθερα.

Τα τατουάζΤέλος, έμφαση δίνεται σε όσους επιθυμούν το καλοκαίρι να διακοσμήσουν το σώμα τους με τατουάζ. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν τατουάζ από χένα, ωστόσο οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί. "Λέμε ναι στο τατουάζ από φυσική χένα, όταν αυτό γίνεται σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο και όχι στην παραλία. Θα πρέπει να έχει καφεκόκκινο χρώμα και όχι μαύρο, γιατί διαφορετικά οι αλλεργίες είναι συχνό φαινόμενο", συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου