VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Το γυναικείο άγγιγμα κάνει τον άνδρα πιο ριψοκίνδυνο με τα χρήματα


Τελικά τώρα εξηγείται γιατί, όπως βλέπουμε και στις ταινίες, μια ωραία γυναίκα συνήθως βρίσκεται στο πλευρό ενός παίκτη καζίνο: επειδή χάρη στο απαλό άγγιγμά της ο άνδρας γίνεται πιο ριψοκίνδυνος με το χρήμα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-καναδική έρευνα ψυχολόγων.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Psychological Science” (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, δείχνει ότι το άγγιγμα μιας γυναίκας – ακόμα κι ένα απαλό κτύπημα στην πλάτη- κάνει τους άνδρες πιο επιρρεπείς στην ανάληψη οικονομικού ρίσκου, είτε αναλαμβάνοντας εκείνοι πρώτοι την πρωτοβουλία, είτε αποδεχόμενοι την «πρόκληση» κάποιου άλλου στο πλαίσιο κάποιου παιγνιδιού.


Τα ψυχολογικά πειράματα, στα οποία οι εθελοντές κλήθηκαν να παίξουν διάφορα χρηματικά παιγνίδια, όπου, μεταξύ άλλων, είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ασφαλή

επένδυση σε ομόλογα σταθερού επιτοκίου και σε μια ριψοκίνδυνη επένδυση σε μετοχές, έδειξαν ότι κάθε φορά που μια γυναίκα ακουμπούσε κάποιον παίκτη, αυτός είχε αυξημένη διάθεση ρίσκου.


Μια απλή χειραψία με μια (ωραία) γυναίκα πριν το παιγνίδι διπλασίαζε κατά μέσο όρο το ποσό που οι άνδρες ήσαν διατεθειμένοι να επενδύσουν σε μετοχές, ενώ μια πιο οικεία χειρονομία (ένα κτύπημα στην πλάτη από τη γυναίκα) τριπλασίαζε το ποσό της επένδυσης σε μετοχές. Ακόμα και η πιο σύντομη επαφή (ένα άγγιγμα στον ώμο διάρκειας ενός δευτερολέπτου) αύξανε το ποσό της επένδυσης που οι άνδρες ήθελαν σε επενδύσουν σε μετοχές.


Σύμφωνα με μια ερμηνεία, το φαινόμενο οφείλεται στους πρώτους μήνες ζωής κάθε άνδρα, όταν ως μωρά και νήπια δέχονταν πολλά χάδια και αγγίγματα από τις μητέρες τους, κάνοντας το παιδί να αισθανθεί ασφαλές – κάτι που υποσυνείδητα, όταν μεγαλώνει, του δημιουργεί τη διάθεση για…περιπέτειες.
Η έρευνα δείχνει επίσης στις γυναίκες πως, όταν θέλουν να αγοράσουν ένα ακόμα ζευγάρι παπούτσια και θέλουν να δικαιολογήσουν την αγορά στους συντρόφους τους (ή να τους πείσουν να πληρώσουν εκείνοι!), θα κάνουν καλά να τους «ενθαρρύνουν» με ένα κτυπηματάκι στην πλάτη, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, «η απλή φυσική επαφή μπορεί να ασκήσει ισχυρή επιρροή στη λήψη μιας απόφασης και στην επιθυμία ανάληψης ρίσκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου