VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

                                      Οι …αλλεργίες των ζωδίων


Κριός

Τι σας αρρωσταίνει: Συνήθως είστε υπερκινητικοί και βιαστικοί, ενώ αγχώνεστε εύκολα, γιατί είστε ανυπόμονοι, και τελικά γίνεστε νευρικοί και ευερέθιστοι. Οι αλλεργικές αντιδράσεις που σχετίζονται με το ζώδιό σας είναι η ρινίτιδα και τα σπυράκια ή οι κοκκινίλες στο πρόσωπο. Αν θέλετε να τις αποφύγετε, πρέπει να γυμνάζεστε, για να εκτονώνετε τα νεύρα σας. Ακόμα, να αποφεύγετε το αλκοόλ, να είστε πιο πειθαρχημένοι στο φαγητό και όσον αφορά την υγιεινή και, το κυριότερο, να βάλετε την…υπομονή στη ζωή σας. Τα βότανα που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις είναι το χαμομήλι, το τίλιο, η λεβάντα και η μαντζουράνα.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Αυτή την άνοιξη είστε… αλλεργικοί με όσους σας αναγκάζουν να φοράτε προσωπεία, επειδή δεν αντέχουν την έντονη προσωπικότητα και την ειλικρίνειά σας. Άτομα με ισχυρή την παρουσία του Κρόνου ή του Πλούτωνα στο ζώδιό τους μπορεί να σας «κάτσουν» στο στομάχι, γι΄αυτό μην προσπαθείτε να τους επιβληθείτε. Είναι προτιμότερο να τους αποφεύγετε.

Ταύρος

Τι σας αρρωσταίνει: Το πείσμα σας μπορεί σχετικά εύκολα να μετατραπεί σε εμμονή και να προκαλέσει υπερένταση και ένα σφίξιμο στο λαιμό, που είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματός σας. Είστε επιρρεπείς στις αλλεργίες που προκαλούν βραχνάδα, βήχα ή το αίσθημα της ασφυξίας. Αν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, μειώστε τις ποσότητες του φαγητού σας, ασχοληθείτε περισσότερο με τα φυτά σας, προσπαθήστε να έρχεστε συχνότερα σε επαφή με τη φύση και μην είστε τόσο πεισματάρηδες. Αφεψήματα από μέντα, γιασεμί και γλυκόριζα θα σας βοηθήσουν να αποτοξινωθείτε και ίσως να αποφύγετε τις αλλεργίες της άνοιξης.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Είστε εξαιρετικά αλλεργικοί στο αυστηρό πρόγραμμα, στα πιεστικά dead lines και σε όσους τρέχουν να διεκπεραιώσουν πολλές εκκρεμότητες ταυτόχρονα. Οι ανυπόμονοι, Δίδυμοι, Κριοί, Λέοντες σας ….τρελαίνουν, γι΄αυτό πρέπει να τους βάζετε όρια πριν αρχίσουν να σας «πνίγουν».

Δίδυμοι

Τι σας αρρωσταίνει: Πολυάσχολοι καθώς είστε, αναλώνεστε σε δραστηριότητες που ενίοτε δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του βιοπορισμού, χάνετε το χρόνο σας και τελικά καταλαμβάνεστε από υπερβολικό άγχος. Το αλλεργικό άσθμα και γενικότερα οι αλλεργίες του αναπνευστικού καθώς επίσης και τα εκζέματα στα άκρα είναι συνήθεις αντιδράσεις του σώματός σας στην υπερφόρτιση στην οποία υποβάλλεστε. Πρέπει να αντιμετωπίζετε το άγχος σας και να βάλετε το ρυθμό στη ζωή σας (κλασική γυμναστική, αερόμπικ, χορός), ώστε να εκτονώνετε την ενέργειά σας και να διασκεδάζετε ταυτόχρονα. Η βαλεριάνα (το βράδυ πριν από τον ύπνο), η λεβάντα, το τίλιο και το πορτοκάλι μπορούν να βοηθήσουν να ελέγχετε τα νεύρα σας.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Τα πολλά «πρέπει» και η τάση κάποιων να σας επιφορτίζουν με τις ευθύνες τους αποτελούν …αλλεργιογόνους παράγοντες για εσάς. Έτσι, πρέπει να κατανέμετε στα μέλη της οικογένειάς σας, και όχι μόνο, τις ευθύνες που τους αναλογούν και να μην επιτρέπετε σε αυτούς που έχουν τονισμένο το στοιχείο του Νερού στο ωροσκόπιό τους να σας πιέζουν.

Καρκίνος

Τι σας αρρωσταίνει: Μολονότι είστε συναισθηματικοί, έχετε μεγάλες αντοχές, αρκεί να υπάρχουν στο πλάι σας τα άτομα που μπορούν και θέλουν να σας προσφέρουν θαλπωρή και τρυφερότητα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, σας παίρνει το παράπονο και αρχίζουν τα προβλήματα. Η φαγούρα και οι κοκκινίλες είναι τα αλλεργικά συμπτώματα που συνήθως σας βασανίζουν την άνοιξη. Η κολύμβηση και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα στο νερό θα σας ενδυναμώσει και θα βοηθήσει να «χτίσετε» ένα πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό. Από την άλλη, το βάλσαμο, είτε ως αφέψημα είτε ως λάδι, είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στις κοκκινίλες, ενώ τα φύκια, ο δυόσμος και η μολόχα είναι ισχυροί σύμμαχοί σας στον πόλεμο κατά των αλλεργιών.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Φέτος βγάζετε φλύκταινες με όσους σας παροτρύνουν να εστιάσετε εντονότερα την προσοχή σας στα «πρέπει» και να μην επενδύετε συναισθηματικά στις καταστάσεις που σας αφορούν. Η ισχυρή παρουσία του Κρόνου και του Άρη σας κάθεται στο λαιμό, οπότε όσοι τους έχουν τονισμένους στο ωροσκόπιό τους έχουν λόγο για να αρχίσουν να… ξύνονται!

Λέων

Τι σας αρρωσταίνει: Είστε τα χαρούμενα παιδιά του ζωδιακού, που θέλουν να τραβούν την προσοχή. Η καρδιά σας είναι ανοιχτή, γι΄ αυτό προσβάλλεται εύκολα, ιδιαίτερα όταν σας αγνοούν. Είστε επιρρεπείς στην επιπεφυκίτιδα και τις δερματικές αλλεργίες, κυρίως αυτές που προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο. Για να τις καταπολεμήσετε, πρέπει να κατανικήσετε την εγωκεντρική νοοτροπία, που σας θέλει αρεστούς από όλους και γίνεται αιτία να πληγώνεστε εύκολα. Ο χορός, το χορόδραμα, το θεατρικό παιχνίδι και ό,τι συνδυάζει κίνηση, παιχνίδι, διασκέδαση αποτελούν την καλύτερη άμυνά σας στις αλλεργίες –όπως και το προσεγμένο φαγητό. Για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιήστε επίσης τη δάφνη, το φασκόμηλο, το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Αλλεργία σας προκαλούν οι απαισιόδοξοι άνθρωποι, που, συνήθως, δεν έχουν κέφι και γκρινιάζουν για όλους και όλα. Άτομα με Κρόνο ή Πλούτωνα να κυριαρχούν στο χάρτη τους ή με τονισμένο το στοιχείο της Γης στο ωροσκόπιό τους μπορεί να σας προκαλέσουν ανίατη φαγούρα!

Παρθένος

Τι σας αρρωσταίνει: Η τελειομανία σας σε συνδυασμό με τη λεπτολογία σας είναι οι κύριες πηγές του υπερβολικού άγχους σας. Το ζώδιό σας αποτελεί την επιτομή των…ψυχοσωματικών, γι΄αυτό και πολύ συχνά παρουσιάζετε αλλεργικά συμπτώματα. Η τροφική δυσανεξία προσβάλλει αρκετούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, ενώ είστε επίσης επιρρεπείς στις δερματικές αλλεργίες. Θα κάνετε χάρη στον οργανισμό σας εάν…ξεκολλήσετε από τις λεπτομέρειες και την άσκοπη ανακύκλωση σκέψεων. Η ομοιοπαθητική και η εργασιοθεραπεία είναι δυνατό να σας βοηθήσουν να προφυλαχτείτε από τις αλλεργίες, ενώ το μήλο, η μυρτιά, ο μάραθος και ο μαϊντανός θα προστατέψουν το ευερέθιστο νευροφυτικό σύστημά σας.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Όσοι αφήνουν τα πράγματα στην τύχη και δεν προσπαθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους τους πάντες και τα πάντα σάς προκαλούν… αναφυλαξία! Άτομα με τονισμένο τον Δία ή τον Ποσειδώνα στο ωροσκόπιό τους μπορεί να γίνουν αιτία για να βγάλετε….καντήλες.

Ζυγός

Τι σας αρρωσταίνει: Η επιτακτική, έμφυτη ανάγκη σας για ισορροπία σάς αναγκάζει να τηρείτε αποστάσεις ασφαλείας από όλους και όλα και να μην επενδύετε την ψυχή σας σε καταστάσεις που αντιμετωπίζετε, ωστόσο αυτό έχει κόστος ψυχολογικό, οπότε τελικά αποδυναμώνεστε. Οι κοκκινίλες, τα εκζέματα και γενικότερα οι δερματικές αλλεργίες είναι οι πιο συνηθισμένες αντιδράσεις του ζωδίου σας στη διαδοχή του χειμώνα από την άνοιξη. Εάν καταπολεμήσετε τη νευρικότητά σας, δεν ενδίδετε στο αλκοόλ και εκτονώνεστε με το χορό, την κλασική και την αεροβική γυμναστική ή την κολύμβηση, θα ενδυναμώσετε τον οργανισμό σας. Την ασπίδα προστασίας του ενάντια στις αλλεργίες μπορεί να ενισχύσουν και ο δυόσμος, η μέντα, το κάρδαμο και τα κεράσια.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Η συναισθηματική φόρτιση είναι αφορμή για να …βγάζετε σπυράκια, γι΄ αυτό πρέπει να αποφεύγετε τη συναναστροφή με άτομα τα οποία έχουν τονισμένο το στοιχείο του Νερού στο ωροσκόπιό τους. Έτσι, δεν θα αναστατώνεστε σε βαθμό που να κινδυνεύει η υγεία σας!

Σκορπιός

Τι σας αρρωσταίνει: Μολονότι είστε…γερό σκαρί και αντέχετε στα δύσκολα, χάνετε πολλή ενέργεια και αγχώνεστε εξαιτίας της καχυποψίας ή της ζήλιας σας, που δεν σας αφήνουν να εμπιστευτείτε κανέναν και να χαλαρώσετε. Η αναφυλαξία συνήθως προσβάλλει την υγεία σας, ενώ πιο σπάνια η τροφική δυσανεξία –αν και δεν θεωρείται αλλεργία- περιορίζει τις διατροφικές επιλογές σας και ρίχνει το κέφι σας μπροστά σ ένα πλούσιο τραπέζι. Θα ανησυχείτε λιγότερο με την αλλαγή της εποχής, εάν καταπολεμήσετε την καχυποψία σας, γίνετε πιο εξωστρεφείς, κολυμπάτε πιο συχνά και αφιερώσετε χρόνο στη γιόγκα, το pilates ή και την ψυχανάλυση. Ακόμα, αν εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας με μαϊντανό, σέλινο, βασιλικό και θυμάρι, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Οι γελαστοί –χαζοχαρούμενοι για τα δικά σας γούστα-, αισιόδοξοι άνθρωποι, που επικεντρώνονται στις χαρές της ζωής, σας σπάνε τα νεύρα! Άτομα που έχουν τονισμένο το ζώδιο του Λέοντα, του Τοξότη ή του Υδροχόου στο ωροσκόπιό τους είναι ισχυρά…αλλεργιογόνα για εσάς και, αυτή την άνοιξη, πρέπει να τα αποφεύγετε.

Τοξότης

Τι σας αρρωσταίνει: Μακάρι όλη η ζωή να ήταν ένα ανέμελο ταξίδι! Τουλάχιστον εσείς την αντιμετωπίζετε ως ταξίδι για την Ιθάκη σας, οπότε, όταν οι συνθήκες ανακόπτουν την πορεία σας, το φέρετε βαρέως. Η ρινίτιδα, οι κοκκινίλες, το έκζεμα και ο κνησμός είναι οι πιο συχνές αλλεργικές αντιδράσεις που παρουσιάζει το ζώδιό σας, ενώ αρκετές φορές αντιμετωπίζετε προβλήματα που οφείλονται σε καταχρήσεις με φαγητό ή ποτό. Πρέπει να τρέφεστε πιο υγιεινά και να πίνετε λιγότερο. Ο χορός, η ιππασία, η τοξοβολία και οι πολεμικές τέχνες που στηρίζονται σε πνευματικές αρχές είναι τα ισχυρότερα βοηθήματα για την υγεία σας. Τέλος, σας αποτοξινώνουν η λεμονιά, το δεντρολίβανο, ο άνηθος και το φασκόμηλο.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Η καταπίεση σας…πρήζει το συκώτι! Άτομα με τονισμένο Κρόνο στο ζώδιό τους ή με πολλά γήινα στοιχεία, που αναζητούν ασφάλεια, σταθερότητα, έλεγχο, είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγετε, για να μη βγάζετε φλύκταινες!

Αιγόκερως

Τι σας αρρωσταίνει: Τα «πρέπει» σας είναι αυστηρότατα και ναι μεν σας βοηθούν να αναρριχηθείτε στα πιο υψηλά κλιμάκια της κοινωνίας, αλλά…κατακρεουργούν τις επιθυμίες σας, κάτι που μετατρέπεται σε μελαγχολία. Το αλλεργικό άσθμα και το έκζεμα, κυρίως στα πόδια, είναι οι πιο συχνές αλλεργικές αντιδράσεις σας την άνοιξη, όταν η ψυχή σας θέλει την αναγέννηση, αλλά εσείς την καταπιέζετε, γιατί βάζετε τις υποχρεώσεις σας σε πρώτο πλάνο. Οι θετικές σκέψεις, που πρέπει απαραίτητα να πρωταγωνιστούν στο μυαλό σας, θα βοηθήσουν πολύ, ιδιαίτερα αν συνοδεύονται από περπάτημα, ορειβασία, extreme sports, γυμναστική με βάρη. Θα σας βοηθήσουν επίσης το βάλσαμο, η ρίγανη, η λουίζα και το γιασεμί.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Όσοι έχουν ενθουσιώδη χαρακτήρα, αυτοί που ασχολούνται με πολλά ταυτοχρόνως ή που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη δημιουργική εκτόνωση, όπως άτομα με τονισμένα τα στοιχεία του Αέρα και της Φωτιάς στο ωροσκόπιό τους, σας προκαλούν τουλάχιστον…φτέρνισμα!

Υδροχόος

Τι σας αρρωσταίνει: Εξαιτίας του ασυμβίβαστου χαρακτήρα σας, δεν βολεύεστε στα εύκολα, πιέζεστε από τη ρουτίνα και αναζητάτε έντονες συγκινήσεις και πρωτοτυπία, που σας βάζουν σε ένα διαρκές τρέξιμο και,συχνά, προκαλούν αγωνία και άγχος. Έτσι, το ευάλωτο νευρικό σας σύστημα μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την αλλαγή εποχής. Πιο συγκεκριμένα, είστε επιρρεπείς τόσο στις αναπνευστικές όσο και στις δερματικές αλλεργίες. Πρέπει να ηρεμήσετε για να κατανικήσετε την υπερκόπωση από την οποία συχνά πάσχετε την άνοιξη. Βάλτε στη ζωή σας το ποδήλατο, την αερόβια άσκηση και τα σπορ και εκτονώστε την αρνητική σας ενέργεια. Για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιήστε τη βαλεριάνα (το βράδυ πριν από τον ύπνο), τη λεμονιά, τη λεβάντα και το τίλιο.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Όσοι είναι προσκολλημένοι σε άτομα και καταστάσεις, είτε λόγω ανασφάλειας είτε λόγω οπισθοδρομικών αντιλήψεων, σας προκαλούν …αλλεργικές αντιδράσεις, γι΄αυτό μείνετε μακριά από όσους έχουν ωροσκόπιο με τονισμένα τα στοιχεία της Γης και ισχυρή την παρουσία του Πλούτωνα.

Ιχθύες

Τι σας αρρωσταίνει: Είστε υπερευαίσθητα άτομα, με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, που όμως διαταράσσεται εύκολα, γι΄αυτό και πάσχετε συχνά από ψυχοσωματικές αντιδράσεις ή κρίσεις άγχους. Το αλλεργικό άσθμα και –γενικότερα- οι αλλεργίες του αναπνευστικού, με βήχα και συμπτώματα που σας κόβουν την ανάσα, σας προσβάλλουν συχνά την άνοιξη. Για να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας, πρέπει να αντιμετωπίσετε τη λαιμαργία σας, ιδιαίτερα μετριάζοντας την κατανάλωση γλυκών. Βάλτε το περπάτημα, τη ρεφλεξολογία και την ομοιοπαθητική στη ζωή σας και βγάλτε το αλκοόλ και τις τοξίνες. Επίσης, ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας με λάπαθο, μαϊντανό, μαντζουράνα και άγρια τριανταφυλλιά.

Ποιοι σας αρρωσταίνουν: Έχετε αλλεργία τους αναίσθητους, αυτούς που πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος και ενδιαφέρονται περισσότερο για την ύλη και λιγότερο για τα συναισθήματα. Προσπαθήστε να αποφύγετε όσους έχουν τονισμένο Κρόνο και το στοιχείο του Αέρα στο ωροσκόπιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου