VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

                                 Αναρριχητικά φυτά μέσα στις πόλεις
Αν οι πολυκατοικίες είχαν ένα αναρριχητικό φυτό στο εξωτερικό τους. Δεν θα μιλάγαμε για καυσαέριο, Το καλοκαίρι δεν θα έκανε τόση ζέστη, οι άνθρωποι θα ζούσαν περισσότερα χρόνια και θα ήταν πιο χαρούμενοι.
Θα είχαμε περιορίσει το καυσαέριο. Θα εξοικονομούσαμε ενέργεια. Θα είχαμε πιο δροσερό κλίμα, δεν θα έκανε καύσωνα το καλοκαίρι. Θα είχαμε πιο καθαρό αέρα με καλύτερη περιεκτικότητα σε υγρασία. Θα είχαμε πιο χαμηλή στάθμη θορύβου στους δρόμους. Οι πολυκατοικίες θα ήταν πιο δυνατές και θα αντέχανε στον χρόνο. Τα αναρριχητικά φυτά συμβάλουν: Στην μείωση των επιπέδων ραδιενέργειας μέσα στην πόλη, μια και την απορροφούν και δεν την αφήνουν να διαθλάται ελεύθερα από τα κτήρια. Εξουδετερώνουν μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. Ελαττώνουν την σκόνη, ρύπους και μικροοργανισμούς που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. ( Συμβάλουν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες) Καταστέλλουν την υπερθέρμανση της πόλης ελαττώνοντας έτσι την απελευθέρωση τοξικών ουσιών στην ατμόσφαιρα. Συμβάλουν στην ελάττωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Οι πόλεις θα ήταν όμορφες και θα έμοιαζαν με τεράστιους κήπους.

Ας παρατηρήσουμε τις παραμελημένες και βρώμικες από το καυσαέριο πολυκατοικίες, με την ψυχρή θέα του τσιμέντου και στην συνέχεια να φανταστούμε αυτό το ίδιο τοπίο με την πράσινη διακόσμησή του.

Ο Ηλεκτρισμός είναι χρήσιμος αλλά δεν είναι πανάκια, αν δεν αναπτύξουμε τους φυσικούς τρόπους ψύξης και θέρμανσης κινδυνεύουμε να επαληθεύσουμε το ρητό που λέει ότι ο άνθρωπος του μέλλοντος θα πεθάνει από διακοπή ρεύματος. Τα προβλήματα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να τα βλέπουμε σφαιρικά, δηλαδή όχι να βγάλουμε έξω την ζέστη από το δωμάτιο η οποία ξαναγυρίζει πολλαπλασιασμένη μέσα αλλά να περιορίσουμε την εξωτερική ζέστη που μας επηρεάζει.

Σύγκριση Με Τις Άλλες Μορφές Πράσινου Στις Πόλεις Τα εξωτερικά αναρριχητικά φυτά επιπλέον δεν έχουν και τα προβλήματα που έχουν οι άλλες μορφές πρασίνου στην πόλη που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό και μπορούν να είναι όσο πολλά χρειάζονται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής σε μια πόλη με το ελάχιστο κόστος και τα λιγότερα προβλήματα. Π.χ.
 
Η δέντρο-φύτευση στους δρόμους συχνά ευθύνεται άμεσα ή έμμεσα για ατυχήματα των οχημάτων που κινούνται πάνω στους δρόμους τόσο μέσα όσο και έξω από τις πόλεις. Όλοι έχουμε περάσει από σημεία που τα δένδρα δεν επιτρέπουν να δούμε οδικά σήματα, φανάρια ή διασταυρώσεις, οχήματα και πεζούς. Αλλά και πολλά είναι τα ατυχήματα που αποβαίνουν μοιραία με την πρόσκρουση οχημάτων πάνω στα δένδρα.
 
 Και ενώ το αντιστάθμισμα σε οφέλη είναι μικρό γίνεται ακόμα μικρότερο αν αναλογιστούμε και το κόστος συντήρησης και υποστήριξης των δέντρων αυτών. Τα πάρκα από την μεριά τους είναι χρήσιμα όμως πιάνουν πολύ χώρο με αποτέλεσμα να επιφέρουν πολλαπλασιασμό σε κόστος λόγο του ότι όσο πιο πολλά είναι τόσο μεγαλώνουν σε έκταση οι πόλεις, με αποτέλεσμα μεγαλύτερους και περισσότερους δρόμους.
 
Μεγαλύτερη απόσταση σε έργα υποδομής. Ύδρευσης, ηλεκτροδότηση κτλ. Ενώ και αυτά δεν κατορθώνουν στην πράξη να κάνουν παραγωγή οξυγόνου και καθαρισμό της ατμόσφαιράς που τόσο έχουν ανάγκη οι πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου