VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

                          Λογισμικό της Intel διαβάζει την ανθρώπινη σκέψη



Σε συνέδριο που έγινε τη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε λογισμικό από την Intel που χρησιμοποιεί σαρωτές εγκεφάλου με σκοπό να μπορεί να δει τι αντικείμενο πχ σκέφτεται ο εκάστοτε χρήστης του pc.
Το λογισμικό αναλύει λειτουργικά μαγνητικές τομογραφίες του χρήστη με σκοπό να καθορίσει ποιο μέρος του εγκεφάλου ενεργοποιείται όταν επιτελεί μια σκέψη. "Σε διάφορα τεστ μάλιστα μάντεψε με 90% ακρίβεια ποιες από τις δύο λέξεις σκεφτόταν το άτομο που καθόταν μπροστά στον υπολογιστή", όπως δήλωσε ο Ντιν Πομερλο ερευνητής της Intel.

Έτσι, όπως φαίνεται, η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να επικοινωνήσουν. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε και μια μέρα θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε την τεχνολογία με το νου μας.

Ωστόσο, μέχρι τώρα τα βήματα του εν λόγω project είναι σε πρώιμο στάδιο και ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί εάν λειτουργεί σε αφηρημένες σκέψεις.
Το σύστημα δηλαδή λειτουργεί καλύτερα όταν ο χρήστης σαρώνεται, ενώ σκέφτεται δεκάδες διαφορετικά ουσιαστικά: λέξεις όπως "αρκούδα" ή "σφυρί". Το λογισμικό λειτουργεί δηλαδή με την ανάλυση των κοινών χαρακτηριστικών των διαφορετικών λέξεων.

Για παράδειγμα, ένα άτομο που σκέφτεται τη λέξη «αρκούδα» χρησιμοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που «ανάβουν» όταν αυτό το άτομο σκέφτεται ένα κουτάβι ή κάτι άλλο με τρίχωμα εν γένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου