VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

                                                     Άντρες έτοιμοι για όλα!



Επιστροφή στο ρομαντισμό και στις βασικές αξίες της συντροφικότητας στις σχέσεις μας καταγράφει η έρευνα της Visa Europe «Αγαπήστε Κάθε Μέρα».


Το πρωινό ξύπνημα με ένα φιλί, ένα τηλεφώνημα στη μέση της ημέρας, μια αγκαλιά, ένα μικρό δώρο: αυτά περιμένουμε από τους συντρόφους μας - αλλά και αυτά τους προσφέρουμε σε καθημερινή βάση, αφού όταν βρούμε το ιδανικό μας ταίρι, κάνουμε τα πάντα για να το ευχαριστήσουμε!

Ξέρουμε, όμως, τι είναι αυτό που θα ευχαριστήσει τον/ την σύντροφό μας; Και τι είναι αυτό που περιμένουμε από αυτούς για να γίνει η μέρα μας ξεχωριστή; Και τελικά, αυτό που εμείς νομίζουμε ότι θα κάνει τον σύντροφο μας ευτυχισμένο ανταποκρίνεται πράγματι στις προσδοκίες του;

Σύμφωνα με την έρευνα της Visa Europe, οι άνδρες πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την ημέρα μιας γυναίκας ξεχωριστή, προσφέροντάς της λουλούδια ή ένα δώρο (48%), πηγαίνοντας μια βόλτα μαζί της (47%), ξυπνώντας την με ένα φιλί (43%), αγκαλιάζοντάς την (39%) και, φυσικά, τηλεφωνώντας της κατά τη διάρκεια της ημέρας (16%). Και απ' ότι φαίνεται, οι άνδρες γνωρίζουν καλά το «αδύνατο φύλο»: Στην ερώτηση που απευθύναμε στις γυναίκες σχετικά με το τι εκείνες περιμένουν από το σύντροφό τους που θα έκανε την ημέρα τους ξεχωριστή, οι απαντήσεις τους, αν και με άλλη σειρά, συμπίπτουν με τις προτάσεις των ανδρών! Οι γυναίκες, δηλαδή, δηλώνουν ότι αποζητούν ένα ξύπνημα με ένα γλυκό φιλί (44%), μια ωραία βόλτα με τον σύντροφό τους (43%), ένα δώρο (42%), μια αγκαλιά (41%), λουλούδια (38%) και, βέβαια, ένα τηλεφώνημα (24%).

«Ο έρωτας περνάει από το στομάχι», λέει μια λαϊκή παροιμία, και οι γυναίκες φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά και να το ακολουθούν, προκειμένου να κάνουν την ημέρα του συντρόφου τους ξεχωριστή. Οι άνδρες, λοιπόν, δηλώνουν κατά 54% ότι αυτό που θα τους κάνει ευτυχισμένους είναι ένα φαγητό μαγειρεμένο από τις συντρόφους τους. Και φαίνεται ότι το εισπράττουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις των γυναικών, κάθε μέρα (κατά 21%) ή μία με τρεις φορές την εβδομάδα (κατά 67%)!

Στις προτιμήσεις των ανδρών, ακολουθούν το ξύπνημα μ' ένα γλυκό φιλί (52%), μια αγκαλιά (52%), ένα ωραίο πρωινό (35%) και ένα τηλεφώνημα (20%).


Η κυρία Τένια Μακρή, Οικογενειακή Σύμβουλος, σχολίασε σχετικά: «Οι άνδρες εκφράζουν πρακτικά τα συναισθήματά τους και γι' αυτό προσφέρουν λουλούδια και δώρα. Η αγκαλιά, το φιλί και η συντροφικότητα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Οι γυναίκες από την άλλη αποζητούν την αποκλειστικότητα με το φιλί, το άγγιγμα και την αγκαλιά. Διαθέτουν, όμως, και περισσότερη ενσυναίσθηση που τους επιτρέπει να καταλαβαίνουν καλύτερα τον άνδρα και να του προσφέρουν αυτό που εκείνος θέλει, προκειμένου να νιώθει ευχαριστημένος. Αυτό που αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά είναι ότι, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικά όντα, και οι δύο διακατέχονται από το συναίσθημα και την επίγνωση ότι η επιτυχία της συνύπαρξης βρίσκεται στο σεβασμό της διαφορετικότητας.»

Ο ρομαντισμός, όμως, πλαισιώνεται και από την καινούρια τεχνολογία, και, παρότι δεν το παραδεχόμαστε, υπάρχει πλέον και ένα ακόμα στοιχείο που καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στην καθημερινή μας επικοινωνία με το έτερο μας ήμισυ: το κινητό τηλέφωνο. Έτσι, τα τηλεφωνήματα και η αποστολή μηνυμάτων αποτελούν τελικά, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, τις πιο συνηθισμένες καθημερινές χειρονομίες: 91% των ανδρών και 95% των γυναικών τηλεφωνούν στον σύντροφό τους σε καθημερινή βάση, ενώ εξίσου υψηλά ποσοστά συναντούμε και στην αποστολή SMS (90% για τους άνδρες και 81% για τις γυναίκες).



Φτιάξε μου τη Μέρα! - Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας:

* Άνδρες και γυναίκες (46%) επιθυμούν το πρωινό ξύπνημα με ένα φιλί από την/ τον αγαπημένη/ ο τους

* Κάποιες παραδοσιακές συνήθειες τείνουν προς εξαφάνιση: μόνο το 2% των ανδρών δηλώνει ότι θα ήθελε η σύντροφός του να του φέρνει τις παντόφλες δίπλα στο κρεβάτι - Στις γυναίκες το ποσοστό αυτό είναι ακόμα πιο χαμηλό (μόνο 1%)

* Παρά τα παραπάνω, το 50% των γυναικών δηλώνει ότι φέρνει τις παντόφλες του άνδρα της δίπλα στο κρεβάτι κάθε μέρα!

* Το 43% των γυναικών θα επιθυμούσε να πάει μια βόλτα με τον αγαπημένο της - στους άνδρες το ποσοστό αυτό είναι μόλις 16%

* Ενώ 54% των ανδρών θα είναι ευτυχισμένοι αν η σύντροφός τους ετοιμάσει για αυτούς το αγαπημένο τους φαγητό, μόνο 15% των γυναικών δηλώνει την ίδια επιθυμία

* 38% των γυναικών θα ήθελαν να λάβουν λουλούδια από τον αγαπημένο τους - οι άνδρες συμφωνούν μόνο κατά 12%

* 50% των ανδρών χαρίζουν στην αγαπημένη τους λουλούδια από μία έως τρεις φορές το μήνα

* 93% ανδρών και γυναικών τηλεφωνεί στο ταίρι του κάθε μέρα, ενώ 85% στέλνει μηνύματα SMS

Πηγή: Έρευνα «Αγαπήστε Κάθε Μέρα» που πραγματοποιήθηκε από τη Visa Europe σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών QED. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2006, σε δείγμα 600 ατόμων (50% άνδρες και 50% γυναίκες, ηλικίας 25-55 ετών), κατοίκων Αθηνών, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου