VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

                                Πιπεριές με τυριά & μπεσαμέλ


Υλικά:
5-6 μικρές πιπεριές
100 γρ. ζαμπον ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα
100 γρ. κασερι
100 γρ. γραβιέρα
Ντοματάκια ψιλοκομμένα (1 κουτί κονσέρβα ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες)
Ρίγανη
Αλάτι – πιπέρι
Λάδι

Μπεσαμέλ (κάνει περίπου 1 φλυτζάνι)
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1 1 / 4 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
1 αυγό
Αλάτι
πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και αφαιρούμε το πάνω μέρος με το κοτσάνι(το καπάκι). Βγάζουμε τα σπόρια.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:
Bάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε, ώστε να γίνει σαν αλοιφή. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το ένα αυγό και το ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Βάζουμε τα ντοματάκια με το λάδι να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Ρίχνουμε αλάτι (όχι πολύ), πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη μισή σάλτσα με τα τυριά και το ζαμπόν.
Γεμίζουμε τις πιπεριές.


Ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση μια κουταλιά μπεσαμέλ.
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα στο ταψί την υπόλοιπη σάλτσα.


Ψήνουμε στους 170 C για 40 λεπτά περίπου (θα το δείτε με το μάτι να ψηθούν οι πιπεριές και να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ).

Μικρά μυστικά:
Μπορείτε να βάλετε ότι είδη τυριών θέλετε. Δεν είναι ανάγκη να τα βάλετε όλα μαζί.
Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω αρκετά συχνά σε κυριακάτικα τραπέζια και όχι μόνο και είναι από το βιβλίο της κας Βέφας Αλεξιάδου ‘’Πρόσκληση σε γεύμα’’ (με κάποιες παραλλαγές δικές μου). Όπως (αντί του ζαμπόν) , γίνεται πολύ ωραίο και με το γνωστό παριζάκι κομμένο σε κυβάκια.
Επίσης, αν θέλετε μπορείτε πριν γεμίσετε τις πιπεριές να τις τηγανίσετε για λίγο. Αλλά και χωρίς αυτό γίνονται πολύ ωραίες και φυσικά πιο ελαφριές.



Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου