VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

                           Τα σταφύλια... “φάρμακο” για την υπέρταση
Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν στην επιστημονική επιθεώρηση Gerontology: Biological Sciences ότι μετά από πειράματα σε ποντίκια βρήκαν ότι τα σταφύλια μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που χρηματοδοτήθηκε από παραγωγούς σταφυλιών της Καλιφόρνια, οι ειδικοί εξέτασαν την επίδραση των σταφυλιών σε ποντίκια που ανέπτυσσαν υψηλή αρτηριακή πίεση όταν κατανάλωναν τροφή με υψηλή περιεκτικότητα άλατος.

Μετά από 18 εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα πειραματόζωα κατανάλωναν τροφή εμπλουτισμένη με σκόνη από κόκκινα, πράσινα και πορτοκαλί σταφύλια, φάνηκε ότι μειώθηκε η αρτηριακή τους πίεση, είχαν καλύτερη καρδιακή λειτουργία ενώ μειώθηκαν και οι φλεγμονές σε όλο τους το σώμα.


Ταυτόχρονα εμφάνιζαν λιγότερα σημάδια καταστροφής του καρδιακού μυ σε σύγκριση με τα ποντίκια που κατανάλωναν τροφή με υψηλή περιεκτικότητα άλατος αλλά όχι σταφύλια.


Το “μυστικό” των σταφυλιών φαίνεται ότι είναι τα φλαβονοειδή – ευεργετικές χημικές ουσίες που περιέχονται στα σταφύλια, το πράσινο τσάι, το κακάο και τις ντομάτες.


Τα πειραματόζωα κατανάλωναν σταφύλια σε μορφή σκόνης, τα οποία κάλυπταν το 3% της ημερήσιας διατροφής τους. Η αντίστοιχη ποσότητα για τους ανθρώπους είναι περίπου εννέα μερίδες σταφυλιών την ημέρα, με την κάθε μερίδα να περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 ρώγες σταφυλιού.

Οι ερευνητές αναζητούν νέους, πιο δραστικούς τρόπους αντιμετώπισης της υπέρτασης, η οποία όταν μένει επί μακρόν αθεράπευτη μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό και νεφρική ανεπάρκεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου