VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

                Κακές συνήθειες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOoC_zETqs80XcTtEMzJOWpRCPeUWyO2b1qcrqbUEncX3jBIMNqccxmJqZPpblyirbtsHDNQeK7Y3jJxZBsz21k-nIKFJ7ObYF1idH4MVFLp79kXaeCtjFFteZbZFceqKRHVKeu7tU-aw/s400/Ygeia_middle.jpg

Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής μάς γερνάει.

Ερευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός τεσσάρων κακών συνηθειών, του καπνίσματος, της κακής διατροφής, της έλλειψης άσκησης και της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου σε τόσο μεγάλο βαθμό που ισοδυναμεί με 12 χρόνια πρόωρης γήρανσης!

Το ένα τρίτο όσων μετείχαν στην έρευνα και παραδέχτηκαν ότι είχαν και τις τέσσερις κακές συνήθειες, πέθανε μέσα στο διάστημα της έρευνας που κράτησε 20 χρόνια. Οσοι είχαν μόνο μία ή δύο από τις κακές συνήθειες επίσης είχαν αυξημένο κίνδυνο, αλλά σε μικρότερο βαθμό.


Σε κάθε περίπτωση η πλειονότητα των θανάτων που σημειώθηκαν στην υπό παρακολούθηση ομάδα των 5.000 Βρετανών ενηλίκων, οφείλονταν σε καρδιοπάθεια και καρκίνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και μια κακή συνήθεια ήταν ικανή να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου μέσα στα 20 χρόνια κατά 85%!
Το κάπνισμα διαπιστώθηκε ότι αυξάνει πολύ τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 58%.
Η έλλειψη άσκησης τον αυξάνει κατά 50% και η κακή διατροφή παρατηρήθηκε ότι δεν είχε επίδραση στη θνησιμότητα από καρκίνο, ενώ είχε μικρή στη θνησιμότητα από καρδιοπάθεια.
Τέλος, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ παρατηρήθηκε ότι αυξάνει τη θνησιμότητα από καρκίνο και καρδιοπάθεια σχεδόν κατά 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου