VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

                    Τα βότανά μας και πως μπορούμε να τα διατηρήσουμε μέσα σε σάλτσες



Ένας εύγευστος υγιεινός και έξυπνος τρόπος για να διατηρήσουμε κάποια ευωδιαστά βότανα είναι και οι σάλτσες.....

σάλτσες λοιπόν που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας με τα τόσα βότανα που μας χαρίζει η γη μας και με το λάδι μας.....το λάδι μας....αυτό το ευλογημένο προϊόν της ελληνικής γης.....τις σάλτσες αυτές μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο μας

για μιά βδομάδα με δέκα μέρες,αφού πάντα μετά από κάθε χρήση θα τις σκεπάζουμε με ένα μικρό στρώμα λαδιού....

μπορούμε δε να τις χρησιμοποιήσουμε σε μιά πληθώρα φαγητών ανάλογα με το βότανο ή τα βότανα που περιέχουν....

θα σας δώσω τώρα μία σάλτσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε χορτόσουπες,σε μακαρονάδες και κυρίως σε ψητά.....

θα χρειαστούμε:


* ένα φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο βασιλικό


* δύο σκελίδες σκόρδο


* τρεις κουταλιές καρύδια


* μισό φλιτζάνι του......τσαγιού λάδι ή όσο νομίζουμε


* αλάτι και πιπέρι όσο πάρει


Ο τρόπος παρασκευής είναι:

ή βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ και αφού θα έχουν πολτοποιηθεί προσθέτουμε και το λάδι ανακατεύοντας σιγά-σιγά μέχρι να απορροφηθεί τελείως και να γίνει το μείγμα μας ένα λείος πολτός .....

ή χρησιμοποιούμε το γουδί....

ο τρόπος με το γουδί είναι πιό καλός γιατί τα υλικά μας δεν ταλαιπωρούνται και δεν ζεσταίνονται με τις στροφές που αναπτύσσει το μίξερ,οπότε διατηρούν και όλο τους το άρωμα.....

αν χρησιμοποιήσετε το γουδί,βάλτε ένα-ένα τα υλικά και στο τέλος προσθέστε το λάδι και δουλέψτε το μέχρι να απορροφηθεί τελείως και το μείγμα σας να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός...........

αν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως την σάλτσα σας βάλτε την σε ένα γυάλινο βάζο ρίξτε τρεις με τέσσερις κουταλιές λάδι από πάνω,σκεπάστε το βάζο και τοποθετήστε το στο ψυγείο...............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου