VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

                                                                Επικαιρότητα
Κόσμος
  • Η οικονομία -έμμεσα και η Ελλάδα- βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Βρετανία, μία εβδομάδα πριν οι ψηφοφόροι επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Η αναμέτρηση φαίνεται όλο και πιο αμφίρροπη, δεδομένου και του περίπλοκου εκλογικού συστήματος.
  • Η Μόσχα έδωσε στο φως της δημοσιότητας μυστικά -μέχρι πρότινος- αρχεία που αφορούν τη σφαγή του Κατίν, στην οποία 22.000 Πολωνοί στρατιωτικοί εκτελέστηκαν από τη μυστική αστυνομία του σοβιετικού καθεστώτος.
  • Η Κίνα αποφάσισε να άρει την πολυετή απαγόρευση εισόδου στη χώρα ξένων πολιτών φορέων του ιού που προκαλεί AIDS, άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ή ασθενών με λέπρα, καθώς διαπιστώνει ότι το μέτρο δεν είχε αποτέλεσμα στην αποτροπή διάδοσης των ασθενειών.
Οικονομία
  • Την ανάγκη οι αποφάσεις για την Ελλάδα να ληφθούν άμεσα -ενδεχομένως εντός του Σαββατοκύριακου- υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Ο Τρισέ είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Β.Σόιμπλε: «Από εσάς περιμένουμε κύριε υπουργέ το πράσινο φως».
  • Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, με το spread στον 10ετή τίτλο να κινείται πάνω από τις 800 μονάδες. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις προς την Ευρωζώνη να διευρύνει τον μηχανισμό στήριξης, πέρα από την Ελλάδα, καθώς η επιθετική υποβάθμιση από την S&P ανεβάζει το κόστος δανεισμού σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, προτείνει η αγορά, σε χαμηλό έτους το ευρώ.
  • Αμεση συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις προκειμένου να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) ζητά η ΓΣΕΕ. Στην επιστολή του προέδρου σημειώνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης θα αποτελέσει μήνυμα ότι οι συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες δεν γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Αθλητισμός
  • Ξεκίνησε η κούρσα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Σούπερ Λιγκ που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ περιλαμβάνει δύο αγώνες με το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε εξέλιξη (0-0) στο ΟΑΚΑ. Λίγο αργότερα, το σκηνικό μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη για το Αρης - Ολυμπιακός (19:00, novasports1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Φυσικά, μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και για την κατάταξη του Europa League.
  • Με την πρώτη τετράδα να έχει ξεκαθαρίσει, το ενδιαφέρον της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, επικεντρώνεται στη «μάχη» για την 8η και τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, καθώς και στην ομάδα που θα ακολουθήσει την Ολύμπια Λάρισας στην Α2. Το πρόγραμμα: Αρης - Μαρούσι (57-60 30'), Πανιώνιος - Καβάλα (28-22 10'), Περιστέρι - Τρίκαλα (29-16 10'), Ολύμπια Λάρισας - ΠΑΟΚ (36-60 20'), ΑΕΚ - Ηλυσιακός (καθυστέρηση στην έναρξη) και στις 19:00 Κολοσσός - Παναθηναικός και Πανελλήνιος - Ολυμπιακός.
  • Τους παίκτες που θα αποτελέσουν τις ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους στο διπλό που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της φιέστας της απονομής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, επέλεξαν οι Μίμης Δομάζος και Γιώργος Καραγκούνης. Σαραβάκος και Βαζέχα θα βρεθούν στην ίδια ομάδα με αντιπάλους τους Σισέ, Λέτο και Ρότσα...-Ο Μαντσίνι πρώτος στη λίστα του ΠΑΟ, έπεται ο Μαρτσένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου