VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

                         Η σωστή ώρα για σεξ



Ακολουθήστε το βιολογικό ρολόι σας και ανακαλύψτε την κατάλληλη στιγμή, ώρα ή εποχή για να απολαύσετε τον έρωτά σας.

Έχετε όρεξη για σεξ αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί ή είστε βραδινός τύπος... και στο κρεβάτι; Κι όμως, το σεξ δεν είναι αποκλειστικά και μόνο εγκεφαλική υπόθεση. Όπως επιβεβαιώνει η επιστήμη, η σεξουαλική διάθεσή μας ρυθμίζεται και από βιολογικούς παράγοντες. Επομένως, έχει τους δικούς της ρυθμούς και ακολουθεί εποχικούς, μηνιαίους και εικοσιτετρώρους κύκλους. Αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, σημαίνει ότι το σεξ έχει το δικό του βιολογικό ρολόι, γεγονός που εξηγεί γιατί άλλοτε νιώθουμε ερωτικά και άλλοτε όχι.

Χειμώνα ή καλοκαίρι;

Για τις γυναίκες η άνοιξη είναι η πιο ερωτική εποχή, αφού τότε ανεβαίνουν τα επίπεδα των ορμονών που ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία. Για τους άντρες, από την άλλη, η μεγαλύτερη αύξηση της τεστοστερόνης σημειώνεται το φθινόπωρο. Και για τα δύο φύλα, ωστόσο, η διάθεση για σεξ χτυπάει κόκκινο το καλοκαίρι, ιδιαίτερα για τους κατοίκους χωρών με εύκρατο κλίμα. Η άνοδος της θερμοκρασίας προκαλεί έκκριση ενδορφινών, οι οποίες φτιάχνουν τη διάθεση και ενισχύουν την ερωτική επιθυμία. Εξάλλου, το καλοκαίρι ντυνόμαστε πιο ελαφριά, οπότε αυξάνονται και τα διεγερτικά οπτικά ερεθίσματα.


Πρωί ή βράδυ;

Πολλοι άνθρωποι έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ το πρωί. Ιδιαίτερα οι άντρες, καθώς τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι κατά 30% υψηλότερα 7-8 το πρωί. Εξάλλου, η διάθεσή τους για σεξ μπορεί να συνδέεται και με την πιθανή πρωινή στύση, η οποία συχνά εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις. Μάλιστα, όταν ξυπνάμε, ο εγκέφαλος είναι ακόμα σε κατάσταση ύπνου, απαλλαγμένος από αγχωτικές σκέψεις που μειώνουν τη libido. Το βράδυ, απεναντίας, πολλές φορές η διάθεση για σεξ σαμποτάρεται από την κούραση και το άγχος. Οι γυναίκες, ωστόσο, δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο πρωινό σεξ. Αν σας αρέσει λοιπόν περισσότερο το βραδινό σεξ, οι ειδικοί της χρονοβιολογίας προτείνουν ως καλύτερη ώρα τις 10-10:30 μ.μ. Κι αυτό γιατί το σεξ το βράδυ, ιδιαίτερα όταν ακολουθεί οργασμός, εξασφαλίζει βαθιά χαλάρωση και διευκολύνει τον ύπνο.


Μεσημέρι ή απόγευμα;

Η ιδανική ώρα για σεξ είναι μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα. Τότε, έχουμε χωνέψει πλήρως το μεσημεριανό γεύμα και είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Επίσης, τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της καλής διάθεσης, αυξάνονται τις απογευματινές ώρες, ανεβάζοντας και την ερωτική διάθεση. Η φύση λοιπόν δίνει ώθηση στη libido το απόγευμα. Αντίθετα, περίπου στις 1-2 το μεσημέρι είναι η χειρότερη ώρα. Τότε, είτε πρόκειται να φάτε, άρα πεινάτε και η ενέργειά σας είναι πεσμένη, είτε έχετε ήδη φάει και βρίσκεστε στη χώνεψη, που προκαλεί νύστα.


Δευτέρα ή Παρασκευή;

Η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών επηρεάζεται από παράγοντες που σχετίζονται με την ωορρηξία. Πιο συγκεκριμένα, έχουν εντονότερη διάθεση για σεξ τις 6 ημέρες που προηγούνται της ωορρηξίας. Η επιστημονική εξήγηση; Με την ωορρηξία ανεβαίνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, ορμονών που ενισχύουν την ερωτική επιθυμία.Τότε, οι γυναίκες βρίσκονται στη γονιμότερη φάση του κύκλου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι βιολογικοί μηχανισμοί στοχεύουν στην αναπαραγωγή του είδους. Μάλιστα, τις γόνιμες ημέρες, με τις φερορμόνες που αναδίδουν από την επιδερμίδα τους, προσελκύουν περισσότερο τους συντρόφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου