VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου για τη Διαφάνεια στο Δημόσιο «Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ πια στην παρακμή»Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής σήμερα Τετάρτη, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Διαφάνεια στο Δημόσιο. Τόνισε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει ποτέ πια στην παρακμή, την αδικία και την παραποίηση οικονομικών στοιχείων, όπως συνέβαινε επί κυβέρνησης ΝΔ. Απαντώντας, δε, στον Αντώνη Σαμαρά για το μνημόνιο επισήμανε μαζί με....


αυτό η ΝΔ θα ήθελε να σβήσει και τη μνήμη όλων των πράξεων, αλλά και της απραξίας της.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για στρατηγική του κόμματός του που στόχο έχει την απαλλαγή από το μνημόνιο για την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ σε αυστηρό ύφος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ μαζί με το μνημόνιο που θέλει να διαγράψει, θέλει να διαγράψει και την μνήμη όλων σχετικά με τις πράξεις της, αλλά και τις παραλείψεις της, που οδήγησε τη χώρα στη δουλεία, τα χρέη και δύο φορές στην κοινοτική επιτήρηση.

Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι εγγυάται προσωπικά πως η χώρα δεν θα επιστρέψει ποτέ πια στο χείλος της καταστροφής, στην παρακμή, τη σπατάλη, την αδικία, τα παραποιημένα στοιχεία που ήταν η πρακτικη της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Υψηλοί τόνοι χαρακτήρισαν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

«Κοινός παρονομαστής σε ό,τι κάνουμε είναι η διαφάνεια παντού. Όλες μας οι επιλογές έχουν μοναδικό στόχο να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Να καταφέρει να πατάει γερά στα πόδια της, να βγει από τη κρίση, που την οδήγησε ένα παλιό, χρεωκοπημένο, αδιαφανές, πελατειακό πολιτικό σύστημα, και πάνω από όλα, να της δημιουργήσουμε προοπτική», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, με αφορμή το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των μέτρων, τα οποία αναγκάστηκε, όπως είπε, να λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «η χώρα ήταν ένα ακυβέρνητο καράβι» και πως «αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε όλα σε πρωτόγνωρους ρυθμούς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» και για «επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης». Μίλησε δε, για «σενάρια εθνικής σωτηρίας, που έχουν αρχίσει να προωθούν κάποιοι από αριστερά και δεξιά, τα οποία όμως, δεν μπορούν να προχωρήσουν».

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας τον ότι επέλεξε την δρόμο της «τυφλής σύγκρουσης» και πρόσθεσε: «Από την αλήθεια δεν ξεφεύγει κανένας και κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει διαφορετικά τις εξελίξεις, είναι μάταιη. Ένα αριστερό κόμμα είπε ένα μεγάλο "όχι" σε ένα ν/σ, που επιβάλλει την απόλυτη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση».


Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κ. Τζαβάρας, όσο και ο πρ. υπουργός, Πρ. Παυλόπουλος, χαρακτήρισαν «απαράδεκτη την παραπληροφόρηση ότι η χώρα έφτασε εδώ από την ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ» και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα καταργώντας διατάξεις του κράτους δικαίου».

«Νέο πολιτικό σκηνικό με παλαιά υλικά δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης. Ο κοινοβουλευτικός

εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, υποστήριξε ότι «οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου