VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Φ. Κουβέλης: Η κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη Αριστερά



Τους βασικούς άξονες των πολιτικών θέσεων της «Δημοκρατικής Αριστεράς», παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην πρώτη πολιτική συγκέντρωση του κόμματος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου κόμματος.

Στόχος του νέου κόμματος είναι είπε ο κ. Κουβέλης, να φέρει την πολιτική στους πολίτες και....


τους πολίτες στην πολιτική και τόνισε ότι θεμέλιο των προτάσεων και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι οι ανανεωτικές ιδέες, ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο αριστερός ευρωπαϊσμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική και η οικολογική παρέμβαση και εγρήγορση.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο, είπε ο κ. Κουβέλης η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη δημοκρατική Αριστερά, με δυναμική την παρουσία της στη διαμόρφωση κοινωνικών προοδευτικών συσπειρώσεων και αυτό το κενό μόνο η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να καλύψει, ενώ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα .


Για τις συζητούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση αποδομεί και ανατρέπει τα δικαιώματα των πολιτών και στερεί το δικαίωμα στη σύνταξη τις επόμενες γενιές σημειώνοντας ότι η δική μας θέση είναι δεμένη με την παράδοση της ελληνικής αριστεράς, της πατριωτικής στάσης ευθύνης όταν η χώρα και η κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλους κινδύνους. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι το κόμμα του δεν επενδύει στην κατάρρευση της χώρας και πρόσθεσε ότι το συμφέρον της χώρας, της κοινωνίας είναι πάνω από το κομματικό μας συμφέρον.


Ο κ. Κουβέλης προέτρεψε τους αριστερούς πολίτες να ενταχθούν στην Δημοκρατική Αριστερά, να αυτοοργανωθούν και να συγκροτήσουν επιτροπές σε όλη την Ελλάδα ενόψει του πρώτου συνεδρίου που θα γίνει εντός του έτους.


Τέλος ο κ. Κουβέλης απηύθυνε κάλεσμα «κοινής πορείας στους προοδευτικούς συμπολίτες μας, δημοκράτες, σοσιαλιστές που πίστεψαν ίσως σε λόγια μεγάλα για να απογοητευτούν μετά. Που βλέπουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλιστική, δημοκρατική πορεία για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου