VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ανοιξιάτικη διατροφή



Άνοιξη : Αν και ακόμα ο καιρός δεν την θυμίζει ωστόσο έχουμε μπει στην εποχή όπου αρχίζουν να εμφανίζονται τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά δίνοντας μας τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε την κατσαρόλα και τις συνταγές μας με άκρως ενδιαφέρουσες γεύσεις...

Έτσι λοιπόν αυτή την εποχή μπορούμε να βρούμε:

* Παντζάρια:

Δοκιμάστε τα απλά βραστά η ψητά στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, σκέτα ή με λίγο λαδάκι και σκόρδο. Επίσης γίνονται πολύ νόστιμα και τηγανητά αντικαθιστώντας επάξια τις πατάτες.

* Σπαράγγια:

Γίνονται βραστά, ψητά, σχάρας, τηγανητά με λίγο αλεύρι όπως επίσης μπορείτε να τα σοτάρεται με λίγο κρεμμύδι, να προσθέσετε λίγη πατάτα, ζωμό και σε 20 λεπτά έχετε μια ωραιότατη σούπα μέχρι ο καιρός να ζεστάνει.
* Πράσα:


Κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια, σκεπάστε τα με ζωμό και λίγο βούτυρο, προσθέστε λίγο φλούδα πορτοκάλι και ψήστε τα στο φούρνο μόνα τους ή με λίγες πατάτες δημιουργώντας μια εύκολη και νόστιμη γαρνιτούρα.

* Αρακάς

Δοκιμάστε να τον μαγειρέψετε ολόκληρο σαν τα φασολάκια όταν αρχίζει να εμφανίζεται με λεμόνι και άνηθο ή με ντομάτα.

* Φοινόκιο:

Ένα μη συνηθισμένο λαχανικό στην Ελληνική κουζίνα, ωστόσο μπορείτε να το δοκιμάσετε βραστό ή να το βράσετε ελαφρώς και να το ψήσετε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Έχει εξαιρετικό άρωμα και ταιριάζει πάρα πολύ με ψάρια και λευκά κρέατα, είτε σαν γαρνιτούρα είτε μαζί με το κρέας στην κατσαρόλα ( ένα χοιρινό λεμονάτο πχ).

* Αγκινάρες:

Ένα από τα βασικά λαχανικά της Ελληνικής μαγειρικής με πλήθος παραλλαγών από ωμή με λεμόνι, έως και μαγειρευτή στην κατσαρόλα ή στο φούρνο. Είναι λόγο μπελάς βέβαια στο καθάρισμα της αλλά η γεύση της αξίζει τον κόπο και την φασαρία. Αν πετύχετε τρυφερές αγκινάρες βράστε τες ολόκληρες σε νερό με λίγο αλάτι και λεμόνι. Τρώγονται ακόμα και τα φύλλα.

* Λαϊκή:

Στις λαϊκές μπορείτε να βρείτε επίσης πλήθος από τρυφερά χόρτα, λαχανικά και μυρωδικά εποχής δίνοντας την δυνατότητα για νόστιμες συνταγές (οι γιαγιάδες μπορούν να σας πληροφορήσουν επί του θέματος).

Αυτή η εποχή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στραφούμε σε λίγο πιο υγιεινή διατροφή διατηρώντας το σώμα μας σε καλύτερη λειτουργία (και να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι για τις παραλίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου