VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

                             Τα αλατισμένα τρόφιμα προκαλούν ασθένειες



Η υψηλή πίεση είναι ο μεγαλύτερος παράγων κινδύνου και ευθύνονται για πρόκληση εγκεφαλικών, καρδιακών επεισοδίων και παθήσεων των νεφρών, που οδηγούν σε θάνατο. Το αλάτι αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο που συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και ως εκ’ τούτου είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που οδηγούν στην μείωση της κατανάλωσης του.

Όπως μας ενημερώνει το Ευρωπαϊκό κανάλι ειδήσεων Euronews (27 Μαΐου 2009), η παγκόσμια ένωση Υπέρτασης έκανε καμπάνια με αφορμή της παγκόσμια ημέρα της υπέρτασης.



Σε πάρα πολλές χώρες η μέση ημερήσια λήψη αλατιού είναι 12 γραμμάρια. Η δόση αυτή είναι διπλάσια από την συνιστώμενη ημερήσια λήψη αλατιού, από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Τα (Junk food) περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και σύμφωνα με τους επιστήμονες η μείωση της δόσης αυτής στο μισό θα μπορούσε να σώσει από τον θάνατο περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

 Είναι λογικό λοιπόν να αποτελεί, η μείωση της ημερήσιας λήψης αλατιού, ζωτική αναγκαιότητα και είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Η αλλαγή αυτή (μείωση της λήψης αλατιού) σε συνδυασμό με την άσκηση και την μείωση του σωματικού βάρους θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά στην μείωση πολλών ασθενειών, όπως είναι τα εγκεφαλικά, τα καρδιακά επεισόδια, ο καρκίνος και άλλες σοβαρές παθήσεις.



Εμείς θα θέλαμε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε ότι η γνώση του οργανισμού μας, της λειτουργίας του και των φυσιολογικών περιορισμών, καθώς και ο σεβασμός τους είναι απαραίτητοι για την διατήρηση της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου