VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

                                            Ποιες τροφές φέρνουν την ευτυχία?






Πολλoi  πιστεύουν ότι για να νιώσουν χαρά μέσα από το φαγητό πρέπει να καταναλώσουν ένα τεράστιο μπέργκερ, με πατάτες και αναψυκτικό. Κι ενώ εκείνη τη στιγμή αισθάνεσαι ευφορία, μετά από λίγο η πρόσκαιρη ευτυχία μετατρέπεται σε λίπος. Όμως υπάρχουν και κάποιες τροφές που είναι άκρως υγιεινές αλλά ταυτόχρονα φέρνουν ευτυχία και κάνουν το χειλάκι σου να σκάει από χαρά!



Πώς συνδέεται το φαγητό με την ευτυχία:
η τροφή έχει άμεση και διαρκή αλληλεπίδραση στην πνευματική μας υγεία και συμπεριφορά, εξαιτίας του τρόπου που επηρεάζει την δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι διεγερτικές τροφές και ροφήματα όπως ο καφές ή η ζάχαρη μπορούν να σε στείλουν στα ουράνια αρχικά και έπειτα να σε κάνουν χειρότερα από πριν. Για να δεις μια άσπρη μέρα, καλό είναι να πεις ναι, στις τροφές εκείνες που έχουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι και ταυτόχρονα επηρεάζουν θετικά και τη διάθεσή σου!



1.Το σπανάκι:
 θέσε ως πρότυπο τον Ποπάι που έτρωγε σπανάκι και είχε ενέργεια και ζωντάνια ολημερίς και ολονυχτίς. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φολικό οξύ που βοηθά στην καλή υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι έχεις όλη εκείνη τη ζωντάνια και ενεργητικότητα που χρειάζεσαι και αποφεύγεις ασθένειες όπως η κατάθλιψη.

2. Σπάσε τα καρύδια:
δώσε στον εγκέφαλό σου την ενίσχυση που χρειάζεται με μια χούφτα καρύδια που είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τα θρεπτικά καρύδια αποτελούν σούπερ τροφή κατά της κατάθλιψης, τον υγιεινών δοντιών και οστών, στην ανάπλαση των κυττάρων και στην έκχυση ινσουλίνης στο σώμα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα καρύδια, βοηθούν στην ενδυνάμωση των νευρικών απολήξεων, βελτιώνουν την μνήμη, αλλά και τις αριθμητικές σου ικανότητες. Άρα, με λίγα καρύδια τη μέρα, αισθάνεσαι, δείχνεις και σκέφτεσαι καλύτερα.



3. Ψωμί ολικής άλεσης:
 αν ψάχνεις την ευτυχία, πες ναι στους καλούς υδατάνθρακες . Το σώμα τους χρειάζεται για να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται (αν είσαι κουρασμένη, πώς να είσαι χαρούμενη). Διάλεξε υδατάνθρακες με λίγες θερμίδες όπως το ψωμί ολικής άλεσης με υψηλή ποσότητα σεληνίου, ουσίας απαραίτητης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Έπειτα, το σελήνιο προλαμβάνει πολλούς τύπους καρκίνου.



4. Είπα το τυρί, τυράκι:
 το τυρί είναι γεμάτο ασβέστιο, πρωτεΐνες και το απαραίτητο ψευδάργυρο. Το σώμα δεν μπορεί να παράγει μόνο του αρκετή ποσότητα ψευδαργύρου, που είναι απαραίτητος )όπως και το μαγνήσιο) στην ανάπλαση των κυττάρων και την υγεία των μαλλιών, ματιών και του προσώπου. Πες ναι στα τυριά με χαμηλά λιπαρά που δεν θα σε γεμίσουν θερμίδες.



5. Φάε τη μπανάνα σου:
η μπανάνα είναι γεμάτη ποτάσιο και βιταμίνη Β. Η βιταμίνη Β βοηθά στην ενεργητικότητα, την διαδικασία της πέψης και στην ισορροπία του νευρικού συστήματος. Ταυτόχρονα, βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων που είναι σημαντική για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια σου. Χωρίς τη Βιταμίνη Β, θα αισθανθείς ανυπομονησία, στρες και κατάθλιψη ευκολότερα.

6. Η γαλοπούλα:
 αν τιμάς τη γαλοπούλα μόνο στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα, κάνεις λάθος και ήρθε καιρός να αυξήσεις την κατανάλωσή του. Αυτό το άπαχο πουλερικό είναι άριστη πηγή τρυπτοφάνης, του συστατικού που επιτείνει την έκκριση της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη αποτελεί την ορμόνη της ευτυχίας.



7. Ο σολομός:
πολύς λόγος γίνεται για τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά που περιέχει και ο σολομός και όχι άδικα. Έρευνες έδειξαν ότι τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά μειώνουν την αρτηριακή πίεση και κακή χοληστερόλη και βοηθούν στην καλύτερη όραση, στα λιγότερα νεύρα και στην εγρήγορση του εγκεφάλου. Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή αυτών των πολύτιμων Ω-3 λιπαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου