VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

                                Μουσική μέχρι τις 11 το βράδυ στην Αθήνα!!!




Ποτά χωρίς μουσική θα απολαμβάνουν στο εξής οι ξενύχτηδες της Αθήνας, ενώ όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων... σπάσουν το νόμο της σιωπής θα επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες με τους δημοτικούς αστυνομικούς!



Το νέο μέτρο που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αφορά την περικοπή της μουσικής κατά δύο ώρες και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους εργαζομένους σε καφέ και μπαρ όσο και από τους θαμώνες. Η απόφαση, από την οποία εξαιρούνται τα κέντρα διασκέδασης που έχουν χωρητικότητα άνω των διακοσίων ατόμων, αφορά τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια που υπάγονται στο δήμο Αθηναίων και πλέον θα είναι υποχρεωμένα να παίζουν μουσική μέχρι τις 11.00 τα βράδυ τις καθημερινές και μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το ωράριο θα ........





παρατείνεται κατά μία ώρα σε σχέση με τον χειμώνα (στις 12.00 τις καθημερινές και στις 2.00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο).



Στους καταστηματάρχες που δεν συμμορφώνονται με το μέτρο θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνουν μέχρι την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, η άδεια μουσικής θα δίνεται σε όσα καταστήματα διαθέτουν κλειστούς και όχι ανοιχτούς χώρους και θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.



Το μέτρο πάρθηκε με στόχο την αρμονική συμβίωση των καταστηματαρχών με τους κατοίκους της πόλης, κάποιοι από τους οποίους φέρονται ενοχλημένοι από την ηχορύπανση σε ορισμένες περιοχές του κέντρου. Ομως δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, που κάνουν λόγο για ωράριο που θυμίζει εποχές Παπαθεμελή και μιλούν για κατακόρυφη πτώση της ήδη μειωμένης πελατείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου