VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

                 Σεξ για λεπτή σιλουέτα και ευχάριστο ύπνο




Αν και από την αρχαιότητα διάφοροι μελετητές προσπάθησαν να δώσουν κάποιες ερμηνείες για τους λόγους που μας ωθούν στην ερωτική πράξη, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ποτέ έναν πλήρη κατάλογο των σεξουαλικών μας κινήτρων.



Πλέον, μια έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας αποτολμά να δώσει απαντήσεις στους λόγους που κάνουμε σεξ. Οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου ρώτησαν σχεδόν 2.000 ανθρώπους για ποιο λόγο έκαναν σεξ. Ετσι, κατέληξαν σε 237 λόγους, άλλους συνήθεις και άλλους παράδοξους, από το «θέλησα να έρθω πιο κοντά στον θεό», μέχρι το «ήμουν μεθυσμένος». Πάντως, λίγοι υποστήριξαν ότι κίνητρό τους ήταν η απόκτηση παιδιού.



Οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την έρευνα, η Σίντι Μ. Μέτσον και ο Ντέιβιντ Μ. Μπας, πιστεύουν ότι ο κατάλογός τους είναι ο πιο λεπτομερής του είδους.



Ποιος φανταζόταν, για παράδειγμα ότι ο πονοκέφαλος είναι ένα κίνητρο για ερωτική επαφή και όχι μόνο δικαιολογία για το «όχι»; Κι όμως, πολλοί από τους ερωτηθέντες και από τα δύο φύλα, απάντησαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή για να τους περάσει ο πονοκέφαλος! (νούμερο 173 στη λίστα).



Δικαιολογίες



Αλλοι δήλωσαν ότι το σεξ τους βοηθά να κοιμηθούν, άλλοι ότι έρχονται σε επαφή για να κάνουν το σύντροφό τους να νιώσει δυνατός, για να κάψουν θερμίδες, για να ανταποδώσουν μία χάρη, για να αλλάξουν θέμα συζήτησης, για να πληγώσουν έναν εχθρό. Η φτωχότερη δικαιολογία ήταν ότι το σεξ είναι καλή σωματική άσκηση ή ότι ήλθαν σε επαφή απλά επειδή ήταν πρόκληση.



Το καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες απαντούν ότι ο λόγος του σεξ είναι η ερωτική έλξη. Στην κορυφή της λίστας μεταξύ των υπολοίπων κυρίαρχων λόγων αναφέρονται το «ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου για το σύντροφο μου, είχα διεγερθεί ερωτικά και ήθελα να ικανοποιήσω τον πόθο μου και επειδή το βρήκα διασκεδαστικό».



Οποια και να ήταν τα κίνητρα οι άνδρες αναφέρονταν σε αυτά με μεγαλύτερη ευκολία από τις γυναίκες, που τις περισσότερες φορές απάντησαν ότι έκαναν σεξ διότι ήταν ερωτευμένες.



Στερεότυπα



Εξάλλου, η έρευνα καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα να αξιοποιεί το φύλο της για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους. «Οι άνδρες κάνουν τέτοια πράγματα πολύ συχνότερα από τις γυναίκες» αναφέρει ο Δρ Μπας. Τις περισσότερες φορές οι άνδρες ήλθαν σε ερωτική επαφή, για να προαχθούν, να πάρουν αύξηση, να πετύχουν κάποια χάρη, ή πολύ συχνά, διότι «απλά τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία».



Οι 15 πιο απίθανοι λόγοι



Θέλησα να έρθω πιο κοντά στον Θεό

Για να μου περάσει ο πονοκέφαλος

Με βοηθά να κοιμηθώ

Για να κάνω το σύντροφό μου να νιώσει δυνατός

Για να κάψω θερμίδες

Για να ανταποδώσω μία χάρη

Για να αλλάξω θέμα συζήτησης

Για να πληγώσω έναν εχθρό

Οι ορμόνες μου ήταν εκτός ελέγχου

Για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου

Ηταν καλός χορευτής/χορεύτρια

Ηθελα να προκαλέσω τους γονείς μου

Αισθανόμουν ένοχος/η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου