VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

                            Κάψουλα κυττάρων θα καταπολεμά διαβήτη και παχυσαρκία






ΜΙΑ επαναστατική θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα) μπορεί να οδηγήσει σε νέα μορφή θεραπείας για ασθένειες που προκαλούνται από ανισορροπίες του φυσικού μεταβολισμού, όπως...

.





...ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Η θεραπεία έγκειται στην εμφύτευση κάτω από το δέρμα μιας μικρής πλαστικής κάψουλας με κύτταρα τα οποία θα έχουν ληφθεί από τους ίδιους τους ασθένειες και θα έχουν τροποποιηθεί γενετικά. Η κάψουλα λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένα συνθετικό όργανο, καθώς εξισορροπεί τα χημικά και τις ορμόνες του σώματος. Τεστ σε ποντίκια του εργαστηρίου έδειξαν ότι με την τεχνική αυτή μπορεί να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα συμπτώματα της ποδάγρας, η οποία προκαλείται από επώδυνη συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού οξέος στα νεφρά και τις αρθρώσεις. Ο καθηγητής Μάρτιν Φουσενέγκερ του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη σχεδίασε για τη θεραπεία της ποδάγρας μια «μοριακή πρόθεση» από ανθρώπινα κύτταρα προγραμματισμένα να εντοπίζουν την αύξηση των επιπέδων του ουρικού οξέος και να απαντούν εκλύοντας ένζυμο που καταστρέφει το ουρικό οξύ. Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μπορεί να αρχίσουν σε δύο χρόνια, αναφέρουν επιστήμονες στην επιθεώρηση «Νature Βiotechnology».

Η τεχνική

Οι ερευνητές ελπίζουν να προσαρμόσουν την τεχνική ώστε τα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα κύτταρα στις πλαστικές κάψουλες να μπορούν να προγραμματιστούν για να αντιμετωπίζουν και σειρά άλλων διαταραχών του μεταβολισμού, όπως τις ορμονικές ανισορροπίες που οδηγούν στον διαβήτη και την παχυσαρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου