VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Κίνδυνοι για τον εγκέφαλο από τη χρήση κινητού



Οσοι μιλούν στο κινητό είναι πέντε φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν όγκους στον εγκέφαλο, σε σχέση με αυτούς που μιλούν στο σταθερό τηλέφωνο. Βρετανοί ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι προηγούμενες έρευνες σχετικά με την ασφάλεια των κινητών είχαν υποτιμήσει σοβαρά τον κίνδυνο καρκίνου και ότι οι όγκοι είναι πολύ πιο συχνοί στη μεριά του κεφαλιού στο οποίο κρατάμε συνήθως το κινητό.
Μετά την επανεξέταση προηγούμενων ερευνών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος όγκων είναι από 10% ώς 500% υψηλότερος από τη μακροχρόνια χρήση κινητού. Ο επικεφαλής της έρευνας Λόιντ Μόργκαν προειδοποίησε ότι αυτά τα ευρήματα αυξάνουν την πιθανότητα μιας «πανδημίας εγκεφαλικών όγκων» αν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων δεν αλλάξουν συνήθειες.
Μεταξύ των έξι προηγούμενων ερευνών που επανεξέτασαν ο Μόργκαν και οι συνεργάτες του, ήταν και μία Σουηδών ερευνητών που είχε καταλήξει στο ότι όσοι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για τουλάχιστον δέκα χρόνια είχαν 3,9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν ακουστικό νευρίνωμα -έναν μη καρκινικό όγκο- σε ένα νεύρο κοντά στο αφτί στο οποίο κρατούν το κινητό τους. Οταν συνεκτιμήθηκαν παράγοντες που δεν είχαν ληφθεί υπ' όψιν αρχικά, διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 4,9 φορές. Μια άλλη έρευνα είχε καταλήξει στο ότι δέκα χρόνια χρήση κινητού αυξάνει τις πιθανότητες γλοιώματος -επιθετικών εγκεφαλικών όγκων- κατά 60%. Με επανεκτίμηση των δεδομένων, ο κίνδυνος διαπιστώθηκε ότι αυξάνεται κατά 100%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου