VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Λουλουδάκια σαν κωκάκια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια γλυκού corn flour

1 κ. γ. baking powder

½ κ. γ. αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά το μείγμα του αλεύρου και ανακατεύουμε με κουτάλι όχι με μίξερ για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. το στρώνουμε με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

3 κούπες γάλα

2 αυγά

3/4 κούπας ζάχαρη

2/3 κούπας αλεύρι

2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει αλλά να μην φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

200 γραμμάρια κουβερτούρα

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι μέλι

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το μέλι.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα την άχνη για να πετύχουμε μια πυκνότητα ούτως ώστε να στέκεται πάνω στο παντεσπάνι.



ΣΙΡΟΠΙ

2/3 κούπας ζάχαρη

2/3 κούπας νερό

2-3 σταγόνες λεμόνι.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

Με κουπ πατ κόβουμε ισάριθμους δίσκους.



Σε κάθε δίσκο βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά κρέμα και σκεπάζουμε με άλλον δίσκο από πάνω.

Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα και όταν παγώσουν τα περιχύνουμε με το γλάσο προσεχτικά ακολουθώντας το σχέδιο από το κουπ πατ.

Δοκιμάστε τα, είναι πανεύκολα και πάρα πολύ νόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου