VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Boston cream pie

Ένα γλυκάκι σκέτη γλύκα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα ζάχαρη

2 κουταλάκια γλυκού baking powder

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κούπα γάλα

1/2 κούπας βούτυρο

1 αυγό

βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1/2 κούπας ζάχαρη

3 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

1 1/2 κούπας γάλα

1 αυγό

βανίλια



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

120 gr σοκολάτα κουβερτούρα

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

1 κούπα άχνη ζάχαρη

βανίλια

2-3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΕΙΚ

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά.

Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Αδειάζουμε το χυλό σε φόρμα που κουμπώνει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σκάρα και μόλις κρυώσει το χωρίζουμε οριζόντια σε δυο δίσκους.



ΚΡΕΜΑ

Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια βράζουμε μέχρι να πήξει.

Χτυπάμε καλά το αυγό σε άλλο σκεύος και του ρίχνουμε σιγά σιγά την ζεστή κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.

Ξαναβάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και το βράζουμε για 3 λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αφήνουμε να κρυώσει.



ΓΛΑΣΟ

Σε μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο.

Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την άχνη και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά όσο ζεστό νερό χρειαστεί για να γίνει το γλάσο ρευστό και να μπορεί να στρωθεί πάνω στο κέικ.



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Βάζουμε σε πιατέλα το τσέρκι της φόρμας και στον πάτο του στρώνουμε τον ένα δίσκο του κέικ.

Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.

Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Όταν παγώσει καλά αφαιρούμε το τσέρκι και στρώνουμε από πάνω το γλάσο.

Αν θέλουμε στολίζουμε με φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα εποχής.

Μοιάζει δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου