VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ




Έλπίζω να φτιάξατε την καραμέλα γιατί ήρθε η ώρα να σας πω την συνταγή για το πιο απολαυστικό σπιτικό παγωτό που δοκιμάσατε ποτέ!



ΥΛΙΚΑ

500 ml καραμελωμένο γάλα

1 γάλα εβαπορέ

500 ml φυτική κρέμα γάλακτος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το εβαπορέ για 1 ώρα στην κατάψυξη. Το βγάζουμε το αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.

Στο μπολ με το εβαπορέ αδειάζουμε σιγά σιγά την καραμέλα, κρατώντας μια δυο κουταλιές για να ρίξουμε από πάνω, χτυπώντας με το μίξερ.

Μόλις ενσωματωθεί η καραμέλα με προσοχή αδειάζουμε στο μπολ την σαντιγύ και χτυπάμε για 3 λεπτά με το μίξερ.

Αδειάζουμε σε μπολ κατάλληλο για κατάψυξη και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν παγώσει αρκετά και στερεοποιηθεί το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε για 5 λεπτά με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα.

Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη καραμέλα και το βάζουμε να παγώσει καλά.


Το σερβίρουμε σε μπολάκια και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο!

Τρώγεται μετά μανίας!!!!!!!!!!

TIPS

Αν δεν φτιάξατε την καραμέλα τότε μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη καραμέλα από το σ/μ σε βαζάκι!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου