VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Πορτοκάλια γεμιστά




Σήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος γιορτάζω αφού έχω βαφτισθεί Σπυριδούλα. Σας κερνάω ένα γλυκάκι πανεύκολο που η παρουσίασή του το κάνει εξαιρετικό τώρα στις γιορτές



ΥΛΙΚΑ

12 μέτρια πορτοκάλια

2 φακελάκια ζελέ με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

2 ποτήρια νερό

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα πορτοκάλι και κόβουμε έναν οριζόντιο δίσκο από τη μεριά που είναι το κοτσάνι.

Πάνω από μπολ για να μαζεύουμε το χυμό και χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε όλη την ψίχα του πορτοκαλιού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα πορτοκάλια.


Παίρνουμε την ψίχα των πορτοκαλιών και την στίβουμε καλά, την σουρώνουμε και μετράμε 2 ποτήρια χυμό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, την ζάχαρη και τα φακελάκια με το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί το ζελέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και τα 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να κρυώσει καλά αλλά όχι να πήξει! Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το κρύο πια ζελέ μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές. Γεμίζουμε με κουτάλα τα πορτοκάλια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά και να παγώσει!


Λίγο πριν σερβίρουμε τα γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύ.

Πανεύκολο, πολύ δροσιστικό και κυρίως ελαφρύ, ότι χρειάζεται για μετά από ένα βαρύ γεύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου