VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Κεφτεδάκια Μελιτζάνας

Υλικά :

4 μελιτζάνες
2 αυγά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό
3 κλωνάρια βασιλικό
2 φέτες ψωμί
φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα

Εκτέλεση:


Κόβω τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με αλάτι και νερό. Τα αφήνω μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα, οπότε και την σουρώνω και την περνάω από το μπλέντερ. Κόβω στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Τα ανακατεύω όλα μαζί, προσθέτω τα αυγά, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει (30 λεπτά). Αν βγάλω το μείγμα βγει από το ψυγείο και δεν μπορώ να πλάσω τα κεφτεδάκια μου, προσθέτω όση φρυγανιά χρειαστεί. Εγώ τα έψησα στον φούρνο σε λαδόκολλα , για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση και για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς γκριλ και αέρα. Άμα θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε. Όμως και ψητά είναι πάρα πολύ νόστιμα, ότι πρέπει για ουζάκι.
Εμείς σήμερα τα φάγαμε με πουρέ πατάτας και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου