VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Παγωτό γιαούρτι με μούρα


Για να ξεκινήσω γλυκά, είπα να σας κεράσω κάτι

δροσερό ,πεντανόστιμο και το κυριότερο......μωβ

Υλικά:



*

375 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (μπορείτε να βάλετε και light)

*

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

*

100 ml κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα φυτική)

*

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

*

200 γραμμάρια μούρα, φράουλες ,κεράσια ή ότι φρούτο θέλετε

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μούρα από τα κοτσανάκια τους. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και την άχνη και τα πολτοποιούμε . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και όταν ομογενοποιηθούν αρχίζουμε και ρίχνουμε τα μούρα ανακατεύοντας.Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα μέσα και συνεχίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε τότε κάθε 1 ώρα βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ.Όσες περισσότερες φορές το χτυπήσετε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

Tips:Στη φωτογραφία που βλέπετε έβαλα λιγότερα μούρα γιατί ήθελα να πετύχω μια λιλά απόχρωση.Αν θέλετε να μη βγεί πολυ σκούρο χτυπήστε την άχνη με το γιαούρτι και την κρέμα και προσθέστε λίγο λίγο τον πολτό μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου