VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Καρυδόπιτα σε θήκες μάφινς με παγωτό




ΥΛΙΚΑ

10 αυγά

1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό

1/2 κιλό ζάχαρη

4 βανίλιες

2 φακελάκια baking powder

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

300 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα

1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλας

1/4 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο



ΣΙΡΟΠΙ

4 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτ'ηρια νερό

1 ξύλο κανέλλας

3-4 γαρύφαλλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και τα κανελλογαρύφαλλα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το baking και στο μίγμα των κρόκων ρίχνουμε εναλλάξ 3 κουταλιές σιμιγδάλι και 3 κουταλιές μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα επάνω.

Όταν τελειώσουν τα υλικά ρίχνουμε στο μίγμα τα καρύδια.

Βουτυρώνουμε τις θήκες των μάφινς και ρίχνουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η καρυδόπιτα και μετά χαμηλώνουμε στους 160 και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ καλά και τη σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3-5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει.

Τη σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας στολίζοντάς την με βυσσινάκι γλυκό και σιροπάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου