VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί ανατροπές σε πολλά από όσα μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα για τους Ευρωπαίους.

Η νέα βρετανική συντηρητική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την ακύρωση προγραμμάτων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη, εργατική, στην Ιταλία η τοπική αυτοδιοίκηση εξεγείρεται κατά της κατάργησης πόρων, ενώ στη Γαλλία τα συνδικάτα προαναγγέλλουν ...

κινητοποιήσεις κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια. Υπερασπιζόμενη την απόφαση αυτή, η 60χρονη υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι “η Γαλλία έσπασε ένα ταμπού”, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.


Γαλλία: Απεργίες για τις συντάξεις

“Καταρρίψαμε τον μύθο της συνταξιοδότησης στα εξήντα, κάτι που ήταν καλό για τον παλιό καιρό, όχι όμως και για σήμερα, με δεδομένη την πίεση στα δημόσια οικονομικά", είπε η κ. Λαγκράντ.

Το πρώτο απεργιακό κύμα αναμένεται στις 24 Ιουνίου, καθώς γαλλικά συνδικάτα έχουν δηλώσει ότι θα αντιπαρατεθούν στο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση των φόρων στα κέρδη του κεφαλαίου και την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύστημα με βάση το εισόδημα.

"Δεν θέλουμε να λειτουργούμε υπό τη φανατική πίεση των αναλυτών", είπε η Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, καθώς θα μειώσει το έλλειμμα κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έως το 2013.

Η Γαλλία έχει δηλώσει ότι θα περιορίσει έως το 2013 το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% που έχει υιοθετήσει η ΕΕ, από 8% του ΑΕΠ στο οποίο αναμένεται να φτάσει φέτος. Τις προβλέψεις της αυτές τις βασίζει σε προβολή της οικονομικής ανάπτυξης στο 2,5% από το 2011, αντί του 1,4% που αναμένεται φέτος.
Βρετανία: Κάμερον ακυρώνει Μπράουν

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία η κυβέρνηση Κάμερον ακύρωσε 12 σχέδια που είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση Μπράουν σε διάφορους τομείς (πολιτισμός, υγεία, ενίσχυση της απασχόλησης κλπ.), συνολικού κόστους 2 δισεκατομμυρίων στερλινών, και ανέστειλε την εκπόνηση άλλων 12, κόστους 8,5 δισεκατομμυρίων στερλινών, στο πλαίσιο των μέτρων εξοικονόμησης χρημάτων.

"Είμαστε αποφασισμένοι για μία άνευ προηγουμένου επίθεση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού και στην κακή χρηματοπιστωτική διαχείριση της τελευταίας δεκαετίας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ντάνι Αλεξάντερ, ανακοινώνοντας τα μέτρα στο κοινοβούλιο.

Ιταλία: Πλήττονται υγεία και μεταφορές

Στην Ιταλία, τέλος, οι δήμαρχοι δηλώνουν έτοιμοι να διαδηλώσουν κατά των έκτακτων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι (φωτ.). Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων Σέρτζιο Κιαμπαρίνο (δήμαρχος του Τορίνο), στις 23 Ιουνίου οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ιταλών πολιτών θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα μπροστά στο μέγαρο της Γερουσίας, στη Ρώμη.


Από τις πλέον επώδυνες περικοπές είναι αυτές που αφορούν τις μεταφορές. “Πώς μπορεί η κυβέρνηση της Ρώμης να μας ζητά να εγγυηθούμε την ποιότητα και τη συνέπεια των σιδηροδρομικών συνδέσεων που μεταφέρουν κάθε μέρα χιλιάδες εργαζόμενους και, παράλληλα, να κόβει το 30% των πόρων που προορίζονται για τον τομέα των μεταφορών;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Ρομπέρτο Φορμιγκόνι.

Oι ιταλικές ιατρικές ενώσεις τονίζουν, από τη μεριά τους, ότι "πέρα από την απόλυση πολλών έκτακτων νοσηλευτών και γιατρών, τα μέτρα της κυβέρνησης θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση της ποιότητας της νοσοκομειακής περίθαλψης που παρέχεται καθημερινά στους πολίτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου