VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Mάφινς με βατόμουρα



ΥΛΙΚΑ



2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

3 αυγά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1/2 κούπας φρέσκο γάλα

2/3 κούπας ζάχαρη

150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας

300 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα, ή κατεψυγμένα που τα έχουμε αποψύξει και στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα βατόμουρα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τα κόβουμε στα δυο.



Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το αλάτι και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.

Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε μέσα τα κομμένα βατόμουρα.

Βουτυρώνουμε 12 θήκες για μάφινς και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια ξύλινη φουρκέτα μέσα σε ένα κεκάκι, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε είτε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, είτε με αραιωμένη μαρμελάδα βατόμουρο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου