VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Το γλυκό της αγάπης

Ένα καταπληκτικό κέικ βουτύρου με ένα απίστευτο γλάσσο σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ

5 κρόκοι αυγών

240 ml γάλα

2 κουταλάκια βανίλια

300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι baking powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια



ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

225 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

25 γραμμάρια κακάο σκόνη

180 ml γάλα

120 γραμμάρια βούτυρο

3 κούπες άχνη ζάχαρη

βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε στo μπολ του μιξερ το αλεύρι, το αλάτι, το baking και τη ζάχαρη.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τους κρόκους με μισή κούπα γάλα και τη βανίλια.

Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ και ρίχνουμε στο αλεύρι τα κομματάκια του βούτυρου εναλλάξ με το υπόλοιπο γάλα.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων σε 2 δόσεις.

Χτυπάμε για 2 λεπτά και αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα την οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 - 35 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, το κακάο, το βούτυρο και το γάλα.

Όταν γίνει το μίγμα μια παχύρευστη κρέμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την άχνη και με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν πηχτή μους.

Βάζουμε το γλάσσο στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δυο δίσκους.

Απλώνουμε το 1/3 του γλάσσου στην επιφάνεια του ενός δίσκου, βάζουμε από πάνω τον άλλο δίσκο και με τη βοήθεια σπάτουλας απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ το υπόλοιπο γλάσσο.

Στολίζουμε με τριαντάφυλλα και στα πλαϊνά βάζουμε φιλέ αμυγδάλου.

Αν θέλετε να μοιάζει το γλυκό με τούρτα σιροπιάζετε το κέικ και βάζετε ενδιάμεσα περισσότερο γλάσσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου