VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Το μυστικό που σώζει καπνιστές από τον καρκίνο



Το μυστικό που... σώζει κάποιους καπνιστές από τον καρκίνο είναι η διατροφή! Οι άνθρωποι που καπνίζουν, αλλά έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 και συγκεκριμένων βασικών πρωτεϊνών στο αίμα τους εμφανίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα σε σχέση με τους καπνιστές που έχουν έλλειψη αυτών των στοιχείων.

Επιστήμονες της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Ερευνας για τον Καρκίνο δήλωσαν ότι αν και δεν εντόπισαν την ακριβή σχέση μεταξύ αυτών των συστατικών και του καρκίνου, πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα μπορεί να είναι στοιχεία γιατί κάποιοι καπνιστές δεν νοσούν από την.. επάρατη νόσο. Η συγκεκριμένη έρευνα, που εξέτασε πάνω από 900 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, έδειξε ότι....
υπάρχει σχέση της νόσου με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 και το αμινοξύ που ονομάζεται μεθιονίνη, το οποίο βρίσκεται στο κρέας, το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς.

"Αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά μαζί δείχνουν να μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 60%" εξηγεί ο Πολ Μπρέναν, επικεφαλής της έρευνας, και προσθέτει ότι αυτό αποτελεί ένδειξη πως "η διατροφή μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου στον πνεύμονα, αλλά είναι ακόμα λίγο πρόωρο να πει κανείς ότι αλλάζοντας τη διατροφή, θα μειώσει και τις πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο. "
Πάντως, τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν προηγούμενες που έδειχναν ότι η έλλειψη σε βιταμίνη Β μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης στο DNA και αλλοιώσεων στα κύτταρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου