VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

         Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!



Για μια ακόμη σειρά το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρανόμησαν. Παρά το γεγονός ότι η Μετάθεση στην Κύπρο είναι Εθελοντική και οι φαντάροι που είχαν προεπιλεγεί για ΕΛΔΥΚ, Αρνήθηκαν τη Μετάθεση στην Κύπρο και υπέγραψαν αρνητικά όπως είχαν κάθε δικαίωμα, τελικά τους ήρθε εκ νέου σήμα για μετάθεση στην Κύπρο.


Σε μια σειρά Κέντρα Νεοσυλλέκτων, μεταξύ των οποίων αυτά της Αυλώνας, Θήβας, Άρτας, Ναυπλίου, Πάτρας κλπ., αξιωματικοί και διοικητές άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις, επιτέθηκαν με πλούτο εθνικιστικών λογυδρίων και τελικά αφού δε μπόρεσαν να κάμψουν τις αντιστάσεις των φαντάρων που αρνούνταν τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ τους ενημέρωσαν ότι η...


Μετάθεση στην Κύπρο μετατρέπεται σε Υποχρεωτική όταν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών!

Λένε Ψέματα. Από κανένα νόμο, καμιά διαταγή δεν προκύπτει η Υποχρέωση αποστολής φαντάρων στην Κύπρο Υποχρεωτικά. Όμως οι διοικητές των Κέντρων Νεοσυλλέκτων και το ΓΕΣ όχι μόνο παραπλανούν και τρομοκρατούν τους φαντάρους, αλλά κρύβουν ακόμη και τη διαταγή που περιλαμβάνει τους όρους που πρέπει να εκπληρώνει ο φαντάρος για να μετατεθεί στην Κύπρο: να είναι σωματικής ικανότητας Ι1-Ι2, μέχρι 25 ετών, να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών και προστάτης οικογένειας, να μην κατάγεται από ακριτική περιοχή.


Και κρύβουν τη διαταγή γιατί ακριβώς την παραβιάζουν: σε κάθε σειρά κατάταξης επιλέγονται για την ΕΛΔΥΚ αδιακρίτως φαντάροι μεγαλύτερης ηλικίας, σωματικής ικανότητας ακόμη και Ι4, που αντιμετωπίζουν τεράστια οικογενειακά προβλήματα. Στον στρατό πάντα «το σώμα βρωμάει από το κεφάλι», αλλά επίσης, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ειδικευμένη να ικανοποιεί τα «κοινωνικά αιτήματα» των δικών της παιδιών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και τους γόνους πλουσίων, παρουσιάζει ταυτόχρονα το σκληρό αντικοινωνικό και αυταρχικό πρόσωπο έναντι των παιδιών των λαϊκών οικογενειών!

Εμείς ρωτάμε: Γιατί οι υπουργοί Ευ.Βενιζέλος και Μπεγλίτης συνεχίζουν να παρανομούν στέλνοντας φαντάρους υποχρεωτικά σε μετάθεση εκτός συνόρων;
Ο φαντάρος Ορκίζεται να υπηρετεί το Σύνταγμα του Κράτους. Σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφος 6 του Συντάγματος έχει Υποχρέωση να συντελέσει στην Άμυνα της Πατρίδας και όχι Άλλου Ανεξάρτητου Κράτους, όποιο και αν είναι αυτό! Για αυτό το ΓΕΣ δηλώνει ακόμη και στο army.gr ότι η υπηρεσία στην Κύπρο είναι Εθελοντική.

Οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της αρχής είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και επιπλέον ΕΚΘΕΤΕΙ τη χώρα διότι απειλείται η γνωστοποίηση στους γειτονικούς και ευρωπαϊκούς λαούς ότι η Ελλάδα στέλνει σε μια «Ειρηνευτική Αποστολή» Υποχρεωτικά Φαντάρους, άρα απειλείται η Ανατροπή τoυ STATUS QUO της ειρήνης στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας πολλών στελεχών οι δηλώσεις τους σχετικά με την Κύπρο που κάνουν λόγο για «Χαμένες Πατρίδες και Χαμένα Εδάφη»!
Δεν γνωρίζουν τη σχετική διαταγή του πρώην υπουργού ΥΠΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου (2001), που απαγορεύει τις μεταθέσεις εφέδρων στο εξωτερικό; Είναι η διαταγή που εκδόθηκε μετά την αποκάλυψη του Σκανδάλου της χρήσης όπλων-πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και σταμάτησε την αποστολή εφέδρων σε Κόσσοβο-Βοσνία, αλλά επίσης «κατέβασε» τους ναύτες από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (εκτός βεβαίως από τις ειδικότητες π.χ. γιατρών, κουρέων, ραφτών κλπ. όταν δεν είναι δυνατό να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό).
Είναι ενδεικτικό του μεγέθους της Παρανομίας των διοικητών και του ΓΕΣ έναντι των φαντάρων και των οικογενειών τους, το γεγονός ότι όχι μόνο κρύβουν τους νόμους και τις διαταγές από τους στρατιώτες, αντί να τις γνωστοποιούν και να τις αναρτούν όπως είναι υποχρεωμένοι, αλλά και ότι απαιτούν από τους στρατιώτες να τους τις γνωστοποιήσουν! Παρανομία και Παράλογο πάντα πήγαιναν χέρι-χέρι.
Ο στόχος όμως όλων αυτών των παράνομων πρακτικών είναι συγκεκριμένος. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως Αναλώσιμους, ως μάζα δωρεάν εκμεταλλεύσιμης εργατικής δύναμης. Μόνο και μόνο για να μειώσουν το κόστος της παρουσίας του Ελληνικού Στρατού στην Κύπρο δεν στέλνουν Επαγγελματίες Οπλίτες και τους αντικαθιστούν με πάμφθηνους φαντάρους, στους οποίους μειώνουν μισθό και αεροπορικά εισιτήρια.

Εμείς καλούμε τους στρατιώτες και τους γονείς τους να αντιδράσουν και να υπερασπίσουν τις επιλογές και τα δικαιώματα τους.

Καταρχήν οι φαντάροι έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζουν την Άμυνα της Χώρας και το Σύνταγμα.


Είναι Υποχρεωμένοι να αντιδράσουν σε κάθε Παράνομη Διαταγή.


Άρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση Δικαιούνται οι φαντάροι να αρνηθούν εκ νέου να εκτελέσουν μια Παράνομη διαταγή, άρα να Αρνηθούν να Μετατεθούν στην Κύπρο και να παραμείνουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης ή στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Αυλώνας ή όπου αλλού σταλούν για επιπλέον εκπαίδευση, μέχρι να έρθει νέα μετάθεση!

Στην τρομοκρατία του ΓΕΣ και των διοικητών, τελευταίο όπλο τους για να κάμψουν τους φαντάρους, απειλώντας με Στρατοδικεία, Απαντάμε τα εξής:


Σύμφωνα με το Άρθρο 53, παράγραφο 2 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, ο στρατιώτης έχει δικαίωμα να Αρνηθεί την Εκτέλεση Παράνομης Διαταγής (και η μετάθεση στην Κύπρο ενός φαντάρου που δεν δηλώνει Εθελοντής είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αφού ο Υποχρεωτικός χαρακτήρας δεν προκύπτει από κανένα νόμο ή σχετική διαταγή!).

Επιπλέον, Σύμφωνα με το Άρθρο 73, εδάφιο 4, αν κάποιος στρατιωτικός διώκει πειθαρχικά υφιστάμενο του, αν και γνωρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος, ο βαθμοφόρος λοιπόν αυτός Τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι Δύο (2) Ετών!

Ας αφήσουν επομένως, διοικητές και αξιωματικοί, τη χρήση λεκτικής βίας και τις απειλές για Στρατοδικεία στην άκρη, γιατί ουσιαστικά Ελέγχονται για αυτά και Απειλούνται οι ίδιοι με Πειθαρχικές Ποινές, εξαιτίας των μεθόδων που χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, οι φαντάροι Δικαιούνται να βγουν ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ στο διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυλώνα και να επαναλάβουν την Άρνηση Αποδοχής της Υποχρεωτικής τους Μετάθεσης στο Εξωτερικό.


Άμεσα, οι μετατιθέμενοι στρατιώτες και οι γονείς τους να απευθυνθούν στο ΓΕΣ, να παραπονεθούν για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους και να απαιτήσουν να τους δοθεί μετάθεση σε άλλη μονάδα της ελληνικής επικράτειας.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες των υπουργών Ευ.Βενιζέλου-Π.Μπεγλίτη και του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου.

Να παύσουν να Παρανομούν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου