Γλυκό κουταλιού φράουλα
Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχής τους προσπαθώ με κάθε τρόπο να κλείσω το άρωμα τους σε βάζα ώστε να τις απολαμβάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και τις λατρεύουμε. Έτσι λοιπόν φέτος εκτός από μαρμελάδα έφτιαξα και γλυκό το οποίο θα συνοδεύσει τα παγωτάκια μας το καλοκαιράκι και όχι μόνο.
Υλικά:
* 1 κιλό φράουλες γερές κόκκινες όχι μαλακές.
* 700 γραμ. ζάχαρη
* 3 κ.σ χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις φράουλες απ το κοτσάνι τους τις βαζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να σταθεί όλο το βράδυ.
2. Την επόμενη μέρα βράζουμε ελάχιστα το γλυκό μέχρι να το ξαφρίσουμε λίγα λεπτάκια είναι αρκετά.
3. Αφήνουμε να σταθεί έτσι για 12 ώρες
4. Στραγγίζουμε απ το σιρόπι τις φράουλες και δένουμε το σιρόπι βράζοντας το σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί το ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε εν τω μεταξύ και το σιρόπι που στραγγίζουν οι φράουλες.
5. Μόλις δέσει καλά το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με το χυμό λεμονιού να πάρουν μια βράση τις ξαφρίζουμε και κατεβάζουμε το γλυκό απ τη φωτιά.
6. Μόλις κρυώσει το φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Προσέχουμε να μη βράσουμε πολύ τις φράουλες για να μη λιώσουν. Το σιρόπι πριν ρίξουμε τις φράουλες στο τελευταίο στάδιο πρέπει να είναι καλά δεμένο. Άρωμα έξτρα δεν χρησιμοποιώ καθώς είναι ωραίο να μοσχοβολάει μόνο φράουλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου