ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Μια πολύ εύκολη συνταγή και γρήγορη. Μπορούμε να την φτιάξουμε ως συνοδευτικό κάποιων ψητών κρεάτων αλλά και ως κύριο πιάτο, όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ.
Τρώγεται κρύα βάζοντάς την για λίγο στο ψυγείο, αλλά και αμέσως μετά την παρασκευή της.
Το πέστο ρόκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ζεστά ζυμαρικά αλλά και ως επάλειψη
σε ψωμάκια ή μπρουσκέτες.
Αν αφαιρέσουμε τα τυριά απο την συνταγή, μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.
Για την παρασκευή της, χρειαζόμαστε:
1/2 πακέτο ζυμαρικά (σαλιγγαράκια ή βίδες ή κοχυλάκια)
Τυρί φέτα
7-8 λιαστές ντομάτες
Για το πέστο ρόκας:
1 μάτσο ρόκας (μόνο τα τρυφερά φυλλαράκια)
1 σκελίδα σκόρδου
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξίδι
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Βράζουμε τα ζυμαρικά, όχι πολύ, να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 2-3΄. Τα ξανασουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Τα αδιάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τυρί φέτα κομμένη σε κύβους, όση θέλουμε.
Περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να εισχωρήσει στα ζυμαρικά και να ενσωματωθεί.
Για το πέστο: Στο multi ρίχνουμε την ρόκα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε το κουκουνάρι και το κεφαλοτύρι.
Ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Στο s/m κυκλοφορεί στα ψυγεία, ρόκα συσκευασμένη σε σακουλάκια, η οποία είναι πολύ τρυφερή. Εγώ απο αυτήν χρησιμοποίησα, βάζοντας 2-3 χούφτες.
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου