VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

                            5% αλκοόλ, 100% γεύση




Τα κοκτέιλ με μπύρα συνδυάζουν τη δροσιά με την περίπλοκη γεύση της καλής μπύρας, σου λέει η Jill Shewster, ιδιοκτήτρια του μπαρ Joedoe στο Μανχάταν. Ορίστε οι 5 προτάσεις της.



Spicy Lady

Ανάδειξε τη δύναμη της μπύρας

½ κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη συν λίγη ακόμα για το χείλος του ποτηριού

2 κ.γ. πιπέρι καγέν

½ λεμόνι κομμένο σε φέτες

15 ml χυμό λεμονιού

1 μπουκάλι ελαφριά μπύρα



Βάλε ακατέργαστη ζάχαρη στο χείλος ενός ποτηριού shaker. Λιώσε* με το χερούλι μίας ξύλινης κουτάλας στον πάτο του ποτηριού το πιπέρι, τις φέτες του λεμονιού, ½ κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε λίγο πάγο, γέμισε το ποτήρι με μπύρα κι ανακάτεψε απαλά.

* Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γουδοχέρι για κοκτέιλ, αν έχεις. «Ο στόχος σου είναι να αναδείξεις τα αρώματα των υλικών» σου λέει ο Chris Hannah, μπάρμαν στο Arnaud French 75, στη Νέα Ορλεάνη.



Caribbean Apple Pie

Νιώσε τα φρούτα

45 ml ρούμι

60 ml μηλίτη

15 ml χυμό λεμόνι

120 ml πικάντικη μπύρα

1 φέτα μήλου

Κανέλα



Βάλε στο σέικερ το ρούμι, το μηλίτη και το χυμό λεμονιού. Στράγγισε το μείγμα σε ένα ποτήρι. Πρόσθεσε μπύρα. Γάρνιρε με το μήλο και λίγη κανέλα.

* Μπορείς να βάλεις ένα καπάκι από σέικερ πάνω σε ένα ποτήρι. Χτύπα δυνατά με οριζόντιες κινήσεις πάνω από τον ώμο σου για 15 δευτερόλεπτα.



Muddy Puddle

Μείνε ξύπνιος πάση θυσία

15 ml σιρόπι* συν λίγο ακόμα για το χείλος του ποτηριού

Τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα φιστίκια

90 ml παγωμένο εσπρέσο

45 ml καλό μπέρμπον

120 ml stout



Βάλε σιρόπι στο χείλος και μετά πέρασέ το με τριμμένα φιστίκια. Χτύπα σε ένα σέικερ τον εσπρέσο, το μπέρμπον και το σιρόπι. Στράγγισε το μείγμα σε ένα ποτήρι. Πρόσθεσε πάγο και μπύρα.

* Φτιάξε σιρόπι. Βάλε ένα φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. «Οταν βράσει το νερό, κλείσε τη φωτιά, πρόσθεσε 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη κι ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί» σου λέει ο Hannah. Είδες; Τόσο απλό.



Lucky Dreidel

Ποτό κι επιδόρπιο μαζί!

15 ml βότκα

30 ml κρασί Manischewitz ή μαυροδάφνη

Λίγες σταγόνες ξίδι από μήλο

120 ml μπύρας lager

1 σοκολατάκι σε σχήμα νομίσματος



Χτύπα τη βότκα, τη μαυροδάφνη και το ξίδι. Βάλε το μείγμα σε ένα ποτήρι με πάγο, πρόσθεσε την μπύρα κι ανακάτεψε*. Γάρνιρε με το σοκολατάκι.

* Ανακάτεψε καλά. Ανακάτεψε περιστρέφοντας το κουτάλι με τα δύο δάχτυλά σου, έτσι ώστε το πίσω μέρος του να είναι πάντα στραμμένο στο τοίχωμα του ποτηριού. Κάνε το για 30 δευτερόλεπτα. Θα δημιουργήσεις περισσότερη κίνηση στο ποτήρι και θα δέσουν καλύτερα οι γεύσεις, σου λέει ο Hannah.



Cerveza Preparada

Ζέστανε τους καλεσμένους σου

Χοντρό αλάτι

Καυτερή σάλτσα

Γούστερ σος

1 μπουκάλι lager

15 ml φρέσκο χυμό λάιμ

1 φέτα λάιμ

Βάλε στο χείλος* ενός ποτηριού αλάτι και γέμισέ το με πάγο. Βάλε λίγες σταγόνες από την καυτερή σάλτσα και τη Γούστερ σος και γέμισε το ποτήρι με μπύρα. Συμπλήρωσε με χυμό λάιμ και μία φέτα λάιμ.

* Για να φτιάξεις σωστά το χείλος του ποτηριού «χρειάζεσαι μόνο δύο πιάτα» σου λέει ο Hannah. Απλωσε το αλάτι (ή τη ζάχαρη) στο ένα και λίγο χυμό λάιμ στο άλλο. Βούτα το χείλος του ποτηριού στο χυμό λάιμ και μετά βούτα το στο αλάτι - κρατημένο σε ελαφρά γωνία. Κάλυψε μόνο το μισό χείλος, στην περίπτωση που κάποιος θέλει να πιει το κοκτέιλ του χωρίς αλάτι/ζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου