Κρεμμύδια τα προστατευτικά
Χωρίς αυτά πολλά από τα αγαπημένα μας φαγητά θα ήταν απλώς... άνοστα. Όμως, τα κρεμμύδια συγκαταλέγονται και στα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανικά.
Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η ουσία κουερσετίνη, που εμπεριέχεται σε αυτά και ανήκει στην κατηγορία των φλαβονοειδών, σχετίζεται με την προστασία του οργανισμού από καταρράκτη, έλκος του στομάχου, καρδιαγγειακές νόσους, οστεοπόρωση και κάποιες μορφές καρκίνου. Είναι σίγουρο, επίσης, πως η κατανάλωση ενός γεύματος πλούσιου σε κρεμμύδια προσφέρει στον οργανισμό σύμπλεγμα ουσιών που επιβραδύνουν τους φλεγμονώδεις, βλαβερούς μηχανισμούς. Εάν το αποφεύγεις φρέσκο, λόγω της έντονης μυρωδιάς του, ακολούθησε μερικές αποτελεσματικές συμβουλές: αφού το καταναλώσεις, μάσησε λίγο μαϊντανό, ή πιπίλισε έναν κόκκο καφέ, ή πιες ένα ρόφημα με κανέλα. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου