VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

  Οι δραστηριότητες κοντά στη φύση έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική και νοητική υγεία.



Ακόμα και πέντε λεπτά άσκησης σε χώρους με πράσινο, όπως σε ένα πάρκο, και ακόμα περισσότερο όταν η περιοχή περιέχει επίσης νερό, όπως μια λίμνη ή ένα ποτάμι, μπορεί να ωφελήσει αισθητά τη νοητική υγεία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα που επιβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός δραστηριοτήτων - όπως περπατήματος και ποδηλάτου - μέσα στη φύση τονώνει την

ευεξία του ανθρώπου σε σωματικό και νοητικό επίπεδο.

Η έρευνα υπό τον Τζουλ Πρίτι, του πανεπιστημίου του΄Εσεξ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος "Envionmental Science and Techonology"της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρώυτερ, εκτιμά επίσης ότι άλλες δραστηριότητες κοντά στη φύση, όπως η κηπουρική και η γεωργία, το ψάρεμα και η ιππασία, έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική και νοητική υγεία.

Οι Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι, χάρη στην άσκηση σε περιβάλλονται με πράσινο, υπάρχουν γρήγορες βελτιώσεις στην διάθεση και την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων, κυρίως των νέων γενικά και ειδικότερα των ατόμων με νοητική καθυστέρηση. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μεγαλύτερη ωφέλεια παρατηρείτε μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια η θετική επίδραση συνεχίζει να είναι εμφανής αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τα οφέλη - σωματικά και νοητικά - για την υγεία από την "πράσινη" άσκηση είναι ορατά, ιδιαίτερα σε όσους ανθρώπους ήσαν επί χρόνια αδρανείς ή αγχωμένοι.

Οι ερευνητές ενθαρρύνουν τους εργοδότες να διευκολύνουν το προσωπικό τους να "ξεφεύγει" στα διαλείμματα της δουλειάς για να κάνει ακόμα και μια σύντομη βόλτα στο γειτονικό πάρκο ή και στον κήπο της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου