VOULIARATINOS

GlitterGraphics
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified


commentscute


thanks Comments

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

                                  Η ζωή με το PC

13 πράγματα για να ξεπεράσεις τις αρνητικές συνέπειες του υπολογιστη στη ζωή σου.


1. Ρίξε πόρτα στα junk mail. Ποιον ενδιαφέρει ένα γατάκι που παίζει ακορντεόν; Σίγουρα, όχι εσένα. Εκμεταλλεύσου αυτήν την ώρα, για να φτιάξεις το χρονοδιάγραμμα εργασιών της ημέρας σου στο γραφείο. Αυτοί που δουλεύουν με πλάνο, δουλεύουν ποιοτικότερα και φεύγουν γρηγορότερα από τη δουλειά.

2. Μην αναπαράγεις τα «σκουπίδια». Μπορεί να έχεις την περιέργεια να δεις πώς χωράνε 20 Ινδοί σε ένα Autobianchi. Δεν είναι σίγουρο ότι την έχουν και οι συνάδελφοί σου. Καλό είναι να μη βγάλεις το όνομα σκουπιδοπροωθητή στο γραφείο. Κάποια στιγμή θα φτάσει και στα αυτιά του αφεντικού σου.


3. Βρες τη σωστή γραμματοσειρά. Για τα mail σου διάλεξε μία κλασική γραμματοσειρά (Verdana, Arial, Times New Roman), επίλεξε ένα ευανάγνωστο μέγεθος και γράψε με μαύρο χρώμα σε άσπρο φόντο. Οι υπερβολικοί πειραματισμοί έχουν τα αντίστροφα αποτελέσματα: μπερδεύουν το περιεχόμενο.


4. Φασίνα στο πληκτρολόγιο. Δεν θα πήγαινες ποτέ να χαϊδέψεις ένα καπάκι τουαλέτας σε δημόσια ουρητήρια. Κάθε μέρα, όμως, περνάς πολύ χρόνο με τα χέρια σου πάνω στο πληκτρολόγιο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Καθάριζέ το τακτικά.


5. Πες τα πρόσωπο με πρόσωπο. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιον στη δουλειά, πήγαινε στο γραφείο του και μίλα του. Οταν κοιτάς στα μάτια το συνομιλητή σου, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να λυθεί η παρεξήγηση.

6. Μη γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες. Τα greeklish δεν είναι πλέον μόδα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου χαλάνε την επαφή -και την ορθογραφία- με τα ελληνικά. Edaxi;


7. Σήκωσε το τηλέφωνο. Για ό,τι είναι επείγον, μη στέλνεις mail. Δεν τσεκάρουν όλοι 24/7 το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.


8. Σήκω όρθιος. Κάθε δύο ώρες πρέπει να σηκώνεσαι όρθιος από την καρέκλα του υπολογιστή και να ξεκουράζεις τα μάτια σου κοιτώντας όσο πιο μακριά μπορείς. Είσαι και νομικά οκ.

9. Στήριξε τους καρπούς σου. Παλιά ήταν η νόσος μόνο για τους κομμωτές. Τώρα η τενοντίτιδα έχει εγκατασταθεί στον κόσμο των γραφείων. Στήριξε τους καρπούς σου όταν γράφεις στο πληκτρολόγιο.


10. Κάνε ανασυγκρότηση. Οσο πιο τακτοποιημένα έχεις τα συρτάρια σου τόσο πιο γρήγορα βρίσκεις τα πράγματά σου. Το ίδιο ισχύει και με το pc σου, με τη διαφορά ότι την τακτοποίηση την κάνει μόνο του. Απλώς κάνε ανασυγκρότηση δίσκου (defrag) και θα αυξήσεις τουλάχιστον κατά 5% την ταχύτητά του
11. Βάλε λουκέτο στα αρχεία σου. Οι χειρότεροι χωρισμοί έχουν συμβεί από ένα βρώμικο mail που έπεσε σε λάθος χέρια. Δεν θες να μπεις σε αυτό το μεγάλο κλαμπ. Βάλε κωδικό ή σβήνε τα ίχνη σου.

12. Μη μετράς φίλους στο Facebook. Το τριψήφιο νούμερο των φίλων εκεί θα σε κάνει αντικοινωνικό. Για κάθε προσθήκη φίλου, πάρε κι έναν τηλέφωνο.

13. Πάτα απενεργοποίηση την Παρασκευή το βράδυ. Οσο καλή κι αν είναι η παρέα του, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία έξοδο την Παρασκευή το βράδυ. Μην το σκεφτείς δεύτερη φορά. Κλείσε το pc και βγες με φίλους. Οι νύχτες της Παρασκευής, λένε οι έρευνες, αποτελούν τις πιο χαλαρές ώρες των ανθρώπων, γιατί ακολουθεί Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου